Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, October 06, 2008

siri photo SATU

happy raya, peeps! <--macam tukang rap punya ucapan je HAHAHA
more pictures are coming, tapi diorang tengah beratur tunggu giliran.. lolx :P
so macam mana raya korang semua? unfortunately sy cuba dial berkali2 internet kat kampung.. but to no avail T_T

ni baru sampai shah alam at 2a.m. pastu da xboleh tido sebab tido dalam kereta all the way tadi.. HAHAHA


mesti korang load banyak gile gambar pastu banyak gile cerita raya (ammm pyschic kejap :P) maka sy akan ambik time untuk concentrate baca satu-satu. tunggu nanti sy komen :]

so here goes! siri photo SATU : random raya stuff.

the last break fast (bulan ni punya last.. ohok) :b sampai kampung pukul 7pm, lepas tu tunggu dalam 15-20minit baru dapat makan okeh.


sy x ingat nama platter ni hahah (bet you all know maka xyah pergi google) :P


sedap gile. chicken sesame spaghetti. tapi yang slack, dia xkasi take away. the next day i came again to tapau this thing, tapi dia cakap untuk makan situ je. hampass T_T


smoky chicken wings. wuhu. my bros punya. sy dah terkesima makan spaghetti di atas :P


anak kucing kat belakang rumah kat kampung xD


longgokan lemang-lemang potong :B sy suka lemang yang garing kat tepi.. cop dulu! :P


kawan baik lemang xD tapi belum kering lagi. ni rendang daging. rendang itik pun ada. rasa rendang itik? macam ayam.. bahaha.


buluh-buluh lemang.


sy suka gile ni (ohh sangat bahagia hari raya ni.. ekeke) kuih _______ (apekah?) goyang? loyang? siap bawak bekal 1 tin balik kampung lagi satu. oh speaking of that.. *lari lari lari carik tin kuih terbabit* :P


ikan goreng tepi pintu :B


my ultimate!! xD masak lemak daging salai. hea..ven..ness!! =p~


masa lalu sungai pahang. sangat lawa view dia, tapi tak berapa nampak dah sebab gelap :P


nantikan siri kedua foto-foto raya :D

9 comments:

uShop says:
at: October 6, 2008 at 5:30 AM said...

wahaha
sgt gumbira melihat juadah raye rakyat malaysia yg penuh dengan kolesterol n lemak2 yg sume org minati xD

mahu itu lemang!!

itu adelah kuih ROSE!!

oh langit. kenapa lah gelap. kn wani dh x dapat amik gamba :P

wani ezryl * says:
at: October 6, 2008 at 7:33 AM said...

ohoo makanan kolesterol tinggi = tempting, best, awesome.

nah ambik lemang *kasi virtually* :P

ohh nama dia kuih rose ke? nama moden a ni.. ahax

masa sampai tempat tu dah senja.. hoho

dyan . says:
at: October 6, 2008 at 10:18 AM said...

kuih goyang kan?
tapi mmg best...

tapi saya suka lemang yang lembek.. hohoho...
suka ketupat nasi yang lembek2..
suka ketupat palas yang lembek lembut juga
pastu penyek2,..
makan dengan kuah kicap ayam kampung jawa..
wahhh.. melelehs..

jon jonson says:
at: October 6, 2008 at 10:48 AM said...

itu daging sapai sgt drooling...(smpi gagal utk menyusun ayat proper)

wani ezryl * says:
at: October 6, 2008 at 6:19 PM said...

dyan^ yeppa! :D makanan ni kan macam byk nama. ohaha cool la camtu. kita dua boleh makan seblah2. kasi kite lemang garing, ko makan lemang lembik ^^


jon^ xpe.. serius drool abes =p

uShop says:
at: October 7, 2008 at 3:36 AM said...

huhu moden la sangat name kuih rose.tapi dari kecik2 lagi [hujung 80an] dh tau name kuih rose tu. modenkah?? :P

Nadia says:
at: October 7, 2008 at 4:48 AM said...

(komen gambar dari bawah ke atas haha -- be prepared for a comment-BOMB XD)

gambar langit tu...gelap ke? i see it fine =D kaler biru de sangat menarik XD

uih masak lemak daging salai *menanges sket* i waaant DX

kuih loyang ar kitorang panggil...kuih ros pun panggil gak sbnrnya. ikut citarasa memasing.
btw tu adalah salah satu kuih FAV sy, serius Xd

ohhh rindu tengok orang bakar lemang -- dulu masa arwah granddad masih ada, i remember him and his friends and his menantu bakar lemang and kacau dodol kat laman umah nenek (ni yang kat Melaka, my mom's side). pastu dah takde dah aktiviti membakar lemang nih~
nostalgia ='D

ohhh rendang itik -- family belah my mom had that, my aunty bagitau masa call diorang raya ari tu. ni specialty orang Melaka-Negeri Sembilan kot ek?

ohhh kucing itu sangat comel~ sangat innocent juga~ dan kelihatan sangat eager XD *kejar kucing tersebut nak gigit kuat2*

PIZZA HUT ZOMG D8

XDDD
(sori terhyper -- kali ni not Oreo-induced. maybe my mom's cookies 8D)

jon jonson says:
at: October 7, 2008 at 2:57 PM said...

eh,baru pasan ada pic awan negeriku...apsal x singgah? :p

wani ezryl * says:
at: October 7, 2008 at 3:34 PM said...

ushop^ haha sbb nm dia ala2 mat salleh :PP


nadia^ hoho ni dia reply2 komen xDD

-kwsn tu da gelap, so xnmpk sungai pahang yg lawa gile siap ada bot kat situ. nmpk langit semata2 T_T

-mmg ultimate masak lemak daging salai tu. sila masuk dlm list makanan utk dimakan ketika balik ke msia xD

-kuih loyang==fave sy juga!! :D

-ha a kan, aktiviti beramai2 mengacau dodol membakar lemang kat luar ni bukan selalu ada.

-ye kot. rendang itik specialty kat n9/melaka :D

-tp semua kucing yg sy jumpa kat dua2 belah kg adalah penakut. hampas kucing!! :P

-ok silakan mkn lebih byk cookies :PP


jon^ xsinggah, lalu je. haha :]