Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, October 11, 2008

jamuan pot luck ofis wuhou

baik,
memandangkan hari ni sy pun akan jadi super busy,
mari cepat-cepat kite mulakan!! xD

ni taken from yesterday's potluck raya kat ofis.

kan semalam pergi rumah susi angkut makanan (siap pakai troli i tell you) :D
pastu dengan jalan jam semua. kitorang *me, susi, linda* dah terlambat. so diorang start dulu sebab budak-budak lelaki nak pergi friday prayer.
then time kitorang sampai, tak banyak orang da.. semua da makan. maka kitorang la pulak sambung sesi kedua.. hahaha

food!! ultimately.


kek SR untuk siapa-siapa yang celebrate birthday bulan oktober :D


botol-botol bergelimpangan (ok ayat tu salah) :P
botol-botol air berdiri teguh (ok agak betul)
dalam bekas tu ada air bandung soda but somehow diorang melarang keras minum benda ni sebab .. aih sy pun xtau sebab apa. sebab rasa dia pelik? :P lolx. may be xcukup bancuh or something i dunno tapi tepukan untuk kegigihan membuatnya!! xDD


ni yang sy bawak. orang bawak rendang segala, sy bawak jelly pudding wahah!
by the time sampai, jelly ni tinggal sikit je. fini cakap diorang suka. haha thanks to my mom buatkan ni. kalau harap sy, bawak kerepek je cukup okoko. pemalas wani T_T


okeh mari tengok muka-muka hero & heroins, lepas ni tak dapat dah eden nak tempek gambar diorang. guu.


ok fyi pinggan sudu garfu tu sy beli dan angkut dengan gigih kat giant.. bahaha.
ni yang still makan kat board room (orang lain sedang hebat bekerja di kubikel masing-masing :P).


supplier lagu raya, saadiah. tengah check out laptop :D


hokeh now to the food!!
rendang ayam yummylicious.


bi hun goreng heavenness ada udang *ok admit, sy agak obses dengan udang walaupun xboleh makan banyak* T_T


karipap yang seriously sedap. sedapppppppppppppp


roti jala memancar-mancar dalam bekas.
ting! ting! *bunyi pancaran roti jala* :P


nasi impit kuah kacang.
benda ni semua separate sebenarnya. orang len bawak nasi impit, orang len bawak kuah kacang.
sama la dengan kes roti jala di atas. si fini supply kari ayam. but by the time sy sampai ofis, ayam dia da habis. sold out, ok :P


ada jugak bermurah hati membeli ayam goreng KFC :D


video
mereka-mereka yang tinggal dan masih makan kat board room :PP


web team yang riang gembira despite of ketensian dengan coding :D
ni la positive attitude yang susah nak jumpa kat makhluk2 tensi skang.. wahaha.


okkk.. yang belakang tu senantiasa ada di mana-mana dalam gambar.. hahah!


end end.
now gotta go!!
zupp!
:P

9 comments:

jon jonson says:
at: October 11, 2008 at 12:56 PM said...

glorious food!...btol la kat negara lain mati sbb xde makanan tp kita sebaliknya...makan sekadar...

uShop says:
at: October 11, 2008 at 3:38 PM said...

wahaha
makanan makanan m pelbagai makanan xD

ini lah kelebihan wat style pot luck, akan muncullah pelbagai jenis makanan!!

paling best sbb ade kek utk org2 oktober, sy sekali kah??

[kad raye dh sampai xD, tq!! mine x lagi ke??]

narena says:
at: October 11, 2008 at 8:27 PM said...

nk order roti jala bunyi *ting ting* tu wani..hek3x..menarik.

dakgilachoc a.k.a nani says:
at: October 11, 2008 at 8:46 PM said...

sgt happening..terasa nak masuk sekali ke dalam majlis..roti jala itu sgt menggoda selera..huhuhu...

misz eyeliner says:
at: October 11, 2008 at 10:03 PM said...

hari makan2 yang sgt meriah. seronoknye kalo setiap ofce wajib menganjurkan potluck..

hyfa hasan says:
at: October 12, 2008 at 2:33 AM said...

rendang ayam tu mcm best..
sy suke mkn ayam..hehee

wani ezryl * says:
at: October 12, 2008 at 3:14 AM said...

jon^ tu nama dia murah rezeki.. hahah


ushop^ kan xD sebab pot luck ni pun dah delegate siapa nak bawak apa. at least kang xde la org bwk benda yg sama ^^ ohoo kalau ko nak sekali kek tu, boleh je! ;] ha a, kad blom smpai. xpelah sabar menunggu.. ekeke


narena^ hoho may b da abes roti jala tu :P


nani^ tu la, lama gile xmakan roti jala xD


eyeliner^ ni first time ofis kitorang buat potluck sebab dlu malays tak ramai. skang da ramai bolehlah buat2 jamuan raya ni :D


hyfa^ kan. rendang mmg superb! kudos kat sape2 yang reka resipi rendang! :D

BlankQo says:
at: October 13, 2008 at 12:12 AM said...

aku nk rendang n roti jala jer.. kfc n len2 tu, mekasih je la sbb bole menggemukkan badan.. haha

dyan . says:
at: October 13, 2008 at 9:44 AM said...

hmm.. ofis kitorang tak ada buat pun lagi..
ntah la buat ke tak...
:(
bestnya.. hehe..