Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, October 21, 2008

convo day report, interesting gile

ok here goes gambar-gambar konvo yang tak seberapa.. lolx(ni from phonecam maka tak de banyak mana but ok la ada tu hahah)

kelas kitorang sebenarnya sikit je, ada la kurang dari 10 orang *boleh tak?!!*
campur dengan budak2 multimedia batch len. maka jadi ramai sikit :P
ni la saki-baki yang tinggal ohok. lagi 2 orang belum sampai *ape?! ada 7 orang je rupa-rupanya?!!*



wani ezryl dan kad nama dan jerawat.


1- having zits on convo day is a disaster!! T_T
(akibat makan udang sebelum konvo. rasakan kau!) :P

2- kad nama tu camni. kita kasi kad nama kat petugas, MC akan sebut nama.
masalahnya, orang ramai akan tepuk untuk orang pertama and terakhir yang naik.
my idea is; letak depan nama kita perkataan 'DAN'. once MC baca 'DAN WANI EZRYL'.. maka orang ramai ingat sy orang yang last maka diorang akan tepuk sangat kuat bahaha. apekah---


baju konvo tempahan khas si z xD



kerja kitorang dalam dewan adalah tengok kat skrin besar kerenah-kerenah orang ambik skrol.

1- ada sorang tu mortar board dia jatuh time tunduk kat depan pro canselor. and all the audience was like.. "omg!!" pernah dengar tak bunyi orang terkejut ramai2 dalam movie macam.. "hohhh!!" haa camtu la suasana dewan. tapi then kitorang tepuk tangan a kasi semangat kat budak tu (xtau la yang len tu tepuk kasi semangat atau tepuk sebab peristiwa hebat ahaha). and tak tau camne gambar konvo budak tu nanti. sebab masa photog tangkap gambar, dia tengah tunduk bawah kutip mortar board dia. lolx.

2- ada sorang budak lelaki ni. hulur tangan cepat sangat, pro canselor tak sambut lagi. pastu budak tu tarik tangan dia. then dia hulur balik, tarik balik. i was.. "apekah---" main tarik-tarik tangan hahaha. kelakar ok.

3- budak perempuan yang lassssttt sekali ambik skrol. biasanya budak yang last sekali akan lambai, tapi dia siap buat pusingan, bow *bow tangan gulung2 tu mind you :P*, pergi ke kiri ke kanan stage sambil blew a kiss. what the----



ase, z, me. separuh ke kanan tu muka victoria hahaha.
(gambar tak edit menunjukkan jerawat ngok yang terlibat T_T)
(ignoreee the shiny face. tu kekilatan keimanan HAHA)


one more interesting thing.
*keep up with me guys*

korang tau *ok korang tak tau* :P
lagu-lagu yang mengiringi graduan masa naik pentas adalah aneh!! 8D interesting but aneh.
ko bayangkan lagu raya secara instumental! lagu 'sway'! lagu 'singkong' pun ada!!

and and paling kelakar!
i was really hoping deeply yang time batch kitorang, dapatlah lagu tradisional yang best sket kan. but nooooo
kami telah diiringi dengan lagu..

..KUCH KUCH HOTA HAI!!
wahahahhaaaa *gelak guling*
but i like the movie soo.. sambil tahan gelak naik la jugak pentas tu. nasib je tak de lagu 'memori daun pisang' kan. nak kena belasah jugak tukang pilih lagu ni :PP



bunga gerbera yang sy dapat, as i requested (daisies actually. but daisies putih besar xde)
hugs and kisses kepada parents sy xDD


suasana dewan. sy suka lampu-lampu kat atas ^_____^



ase and z dengan lampu-lampu.
gambar sy tak de la nak letak banyak pun sebab banyak zits cough cough.


kat skrin besar tu la tempat kitorang tengok aksi-aksi graduan naik pentas.
seriously this year konvonya adalah interesting.. dengan lagu-lagu pelik semua tu. haha



video

suasana dewan yang meriah.


happy convocation's day kepada kawan-kawan len yang konvo sepanjang minggu ni.
semoga harikonvo korang menarik. ekeke.

terima kaseh kerana baca sampai habis.
xD

13 comments:

eiza says:
at: October 22, 2008 at 12:17 AM said...

congratulation!!!
menarik betul lagu2 nye ye..hehe

Iz says:
at: October 22, 2008 at 8:47 AM said...

idea taruk DAN ko tu menjadi tak? kalau semua org ade idea mcm ko, tak pasal2 mc tu sebut DAN kat nama semua orang :p

bow tgn gulung2 bak miss world tu mmg best.

takde ke batch yg dpt lagu iringin "senggol-senggolan"?

saya baca sampai habis, jadi ucapan terima kasih anda diterima :)

dakgilachoc a.k.a nani says:
at: October 22, 2008 at 9:31 AM said...

sgt menyeronokkan yer konvo anda...mengapa tidak gelek2 sambil diiringi lagu kuch2 hota hei itu dikala mengambil skroll..ahahaha..

misz eyeliner says:
at: October 22, 2008 at 11:33 AM said...

kenangan yg hebat..

masa aku commission kadet thn 2003 takut nak salam ngan sultan kedah. tgn dia lebih lembut dr aku..waahhh.. takut relai pulak daging2 jari dia. my sis kata tgn aku mcm jantan penuh parut2 penjenayah.. cess..

nadxoxo says:
at: October 22, 2008 at 11:47 AM said...

tahniah! adakah anda gumbira kerana sudah grad? atau anda suka belajar? hehehe..

/me bila nak abis belajar hepi je, excited nak keje. bila dh keje..uhh..busan~ malas nak keje pulak..hehehe. manusia seperti saya ini sungguh mengada-ngada

EyesOfNabil says:
at: October 22, 2008 at 11:49 AM said...

Wawah..anggun2 semuanya bekas studentku itu ^_^

Vic sungguh kelihatan vogue..kalau tak kat kelas tu nampak biasa je ^_^

uShop says:
at: October 22, 2008 at 1:28 PM said...

tahniah ye wani [brape byk kali daa]

tapi malang ar sbb ade itu zits.
agaknye gamba rasmi atas pentas akan nampak x ?? :P

riken says:
at: October 22, 2008 at 4:13 PM said...

wahhh, mesti tergelak sakan semua org bila keluar lagu hindustan kan... as for me, lagu yg klakar time konvo adalah lagu 'pink panther'...satu dewan gelak bila keluar lagu tu...

wani ezryl * says:
at: October 23, 2008 at 12:12 AM said...

eiza^ agak menarik tp aneh. hahaha


iz^ hahaha time nk kasi kad nama, ada la dlm 5 org check. mustahil dpt lepas tapisan :PP

senggol2an? wahah. tidakkkkk :P


misz eyeliner^ tgn sultan2 mmg camtu kot. dijaga rapi :P kite nye tgn pun byk je parut2 lanun dicakar kucing haha


nadxoxo^ to be given options; sy nk lepak rumah je sebenarnya lolx. belajar best pergi kelas tp hostel jauh. kerja best jugak sebenarnya. agaknya apa2 pun best as the way we perceive it ^^


nabil^ en nabil xdatang pun kasi hadiah hamper komik ke.. ahaha kidding :PP yeah mereka semua anggun. sy x :P


ushop^ xpe byk kali pun xpe. sgt appreciate itu ^^ thanks! :D

haha part gambar tu xtau pulak. redha je la gambar camne pun. at least xde jadi mcm gmbr budak jatuh mortarboard tu :P


riken^ pink panther wut the--- are u serious?! :DD wahaha kalau sy pun mesti gelak gile punya!

jon jonson says:
at: October 23, 2008 at 2:52 PM said...

congrats...mereka yg mendpt kerja sblm konvo adalah supa terer!

hyfa hasan says:
at: October 24, 2008 at 3:28 AM said...

wani..
bila konvo ni??
tahniah lah..
sowi lah bizi skit ler..ssh nak on9..

Anonymous
at: October 25, 2008 at 5:14 AM said...

tahneah!anda sudah grade!weh..mekap 34 inci tebal!huwa!

kolep

wani ezryl * says:
at: October 25, 2008 at 8:43 AM said...

jon^ konvo kitorg delay2.. xde terrernya lolx


hyfa^ 21hb hari tu. xpe, sama2 la kita bz ahax


anon^ xde maknanya make-up tebal. pakai bedak semata tu xD (ko check la beg kite xde peralatan make-up lgsung :B)