Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, October 07, 2008

behind the fence

si fotografer <--buruk gile ejaan :P ..sedang mengendap ayam-ayam di sebalik pagar.


okeh. sasaran dikenalpasti xD
(oh btw, ni siri menangkap ayam di kampung :b)


sebelum ditangkap, ayam-ayam akan diumpan dengan makanan.. hahaha
oh itu nenek sy. beliau tengah bagi ayam makan :PP


video
saksikan kemeriahan menangkap ayam :D


tadahh!! 2 ekor ayam berjaya ditangkap xDD
(tapi rasanya datuk sy tangkap pakai tangan je. beliau hebat! *tepuk tangan*) :P


izzat the cous membawak ayam yang baru lepas disembelih ke hulu ke hilir dalam rumah.
sesi penyembelihan tidak di-shot kerana kesian :B tapi si izzat ni tangkap. sapa2 nak copy, tanya kat dia.. walala


sesi buang bulu-bulu ayam.
silakan recycle bulu-bulu ini untuk dijadikan pengorek telinga.. wahhaha.


where the ayams end.


..untuk makan dengan nasi minyak. yosh.

11 comments:

this.is.not.me says:
at: October 7, 2008 at 9:12 AM said...

adekah benar nenek anda memakai sport shoes??
**clap2**
XD

riken says:
at: October 7, 2008 at 9:41 AM said...

ayam yg fresh dari kampung. mesti wani dah bertambah 'gemuk' skit selepas sekembali dari kampung.

jon jonson says:
at: October 7, 2008 at 12:04 PM said...

ayam kampung is free from unsur2 enzim babun, almost fat free & drug free...sihat sejahter ya'll!

uShop says:
at: October 7, 2008 at 12:25 PM said...

"where the ayams end"

salah la wani..patotnye tarok gamba perot kamu.kerana sudah p[astu most of it berakhir disitu
lolx

haha..apekah itu izzat melakukan ape2 aktiviti pemujaan dengan membawa ayam itu di dalam rumah? huhu

wani ezryl * says:
at: October 7, 2008 at 3:12 PM said...

this.is.not.me^ beliau pakai time kasi ayam makan.. ahahaa


riken^ xde gemuknya. mcm ni je. lolx


jon^ tp salah sekor ayam yg ditangkap tu, my mom cakap dia sakit hati (as in bukan menyampah kat manusia sbb nk sembelih dia HAHA) hati dia macam bengkak ke apa. apsal ntah ayam tu :PP


ushop^ hahaha sy makan sket je ayam tu, sbb ada lauk2 len. maka mungkin ayam2 tu berakhir di perut pakcik2 dan makcik2 semua.. ekeke :P

izat bwk ayam tu sampai ke depan. sanggup dia tadah besen ke hulu ke hilir camtu (takut darah ayam tumpah lolx!)

jon jonson says:
at: October 7, 2008 at 3:22 PM said...

dekat2 raya biasa la, mcm2 alasan...dah la bln pose rajin amek MC

hyfa hasan says:
at: October 7, 2008 at 8:54 PM said...

wah nasi minyak..
ni sape masak ni.??
wani ada tolong x??hehe

wani ezryl * says:
at: October 7, 2008 at 9:21 PM said...

jon^ sape MC? ayam tu ke? lolx


hyfa^ ni makcik yg masak. sy tukang makan.. hahaha.

Iz says:
at: October 7, 2008 at 11:00 PM said...

hahaha cucu derhaka publish gambo nenek dia pakai sport shoes. pegi balik kampung skang, mintak ampun lagik skali

Nadia says:
at: October 8, 2008 at 1:27 AM said...

bergayalah nenek ko pakai sport shoes 8D hee.
meriahhh gle aktiviti menangkap-memasak-memakan korang~
*kata seorang manusia yang takde kampung 'yang kampung' haha*

wani ezryl * says:
at: October 8, 2008 at 8:23 AM said...

iz^ akaka. amponn nenek! :P


nadia^ tapi tgk, ayam yg disembelih lg senang mati drp lembu yg disembelih. kalau lembu tu nampak ala2 suffer :B