Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, October 12, 2008

my sony ericsson c902 handphone review


okeh hari ni nak buat review handphone sony cybershot c902, wani ezryl's style xD

handphone ni ada 2 kaler je:
1-hitam
2-merah

siapa-siapa nak kaler lain tu, silakan beli cat :B


dari tepi, ada 3 chrome stripes.
handphone yang solid, tak ringan sangat (solid. got it? :P) depan shiny belakang tak.


skrin yang luas mata memandang xD nak luas lagi sila letak side mirror kat tepi skrin. akan wujud ilusi lebih luas *okk teknik ni boleh pakai untuk interior design je. wani, berenti kasi fakta palsu!* :PP


shot dari belakang. kamera bukak dengan slide.
maksimum 5megapixel means gambar yang dihasilkan boleh buat papan billboard HAHAH. ok kidding. papan billboard untuk semut :B


pang! *bunyi pelempang yang tak sesuai dengan situasi. wani sila tukar sound effect T_T*
kecak! <--how this sounds? :P
bila bukak slide kamera, akan keluar cahaya keimanan biru.


encik kotak.
personally sy suka design dia super simple dengan striped rectangle == stripe kat belah tepi handphone.


bukak kat dalam, ada gambar pemandangan sawah padi banjir. ohaha ok itu tipu jugak :P
but it's a good view shot. cybershot == view shot?


belah dalam kotak kalau bukak ada hadiah misteri *ye la sangat*



skip the charger part. sebab charger bosan :P
ok ni adalah earphones *cough-semorang-tau-la-cough* dengan connector earphones tu.


USB cable kaler hitam. sebelum ni sy punya (handphone lama) kaler kelabu.


ni lah connector yang cambest,
sebab boleh connect earphones and headphone *speaker sy belum try lagi. bolehlah kot kan*
katalah korang tak suka nak pakai earphones yang sony E provide tu, bolehlah beli headphone sendiri and connect ke handphone korang xD


grafik yang gile kesian sampai kena labelkan takut orang tak faham :P



*----------------------------------------------------------------------------*
HASIL GAMBAR-GAMBAR YANG DITANGKAP OLEH c902

random photo. pakai maksimum 5MP. resized. gambar yang sharp.


ekperimen objek bergerak dengan background kaku.


eksperimen macro shot.
yep, ni bulu carpet, bukan rambut sy T_T


eksperimen tiada flash di kawasan kongsi gelap.


eksperimen flash di tempat gelap.
carpet sakit mata tengok cahaya terang sangat dan kemungkinan besar jugak, sakit hati.
:P


ok ni tak de kaitan tapi sy suka pakai kamera yang tak ada flash (kat tempat terang obviously).
sebab ada orang yang tanya "eh mana flash?" bila tangkap gambar. ko nak tangkap gambar nak glamer aje nak flash-flash bagai :PP
ntah, sebab untuk kamera point&shoot atau phonecam, gambar tanpa flash adalah lebih menarik. for me la. kalau SLR tu tak tau, silakan tanya orang yang pakai SLR xD

ok sy tau review tak lengkap.
tapi kisah apa sy. hahaha.
ok end!
:P

14 comments:

jon jonson says:
at: October 12, 2008 at 12:47 PM said...

thanks 4 the chaotic review...hmm flash yg gagal nmpknya...nak terang2 sila pki lampu limpah stadium ye x?

uShop says:
at: October 12, 2008 at 3:20 PM said...

ohoho..
suka ini HP!

tolong lah ade org sedekah duit time Aku balik tahun depan *harapan!!* :P

Nadia says:
at: October 12, 2008 at 5:19 PM said...

...officially saya sorang je yang masih rasa K800i the most awesome phone in the world T_T
ah well.
the phone looks nice tho -- aih kena update myself on SE's phones~ sini takde hype sangat pasal phone-phone camni. i wonder why.

so pasni bleh expect MOAR pics ey? 8D

muhammad edwan shaharir says:
at: October 12, 2008 at 5:34 PM said...

haa kat london C902 ada kaler:

silver(James Bond Quantum Of Solace Edition)

dgn

Bronze.

wani, tgk my blog, edwan plan nk upgrade ke handphone baru yg dewa.

;D

tropical_jingga says:
at: October 12, 2008 at 9:50 PM said...

erk... howww.... muchhh???

wani ezryl * says:
at: October 12, 2008 at 10:15 PM said...

jon^ sebab tu sy xsuka pakai flash dengan phonecam. hanya flash SLR yang ok. kot.


ushop^ haha rasanya tahun dpn mesti keluar hp yg lagi canggih. time ni usop sudah xheran dgn hp ni :P


nadia^ i do think k800i is awesome. i do ^^ perasaan ko tu adalah 'sense of belonging yang tinggi', mcm yg sy ada jugak. means bila kita own something, kita akan sangat2 suka dgn benda tu xD oh nanti sy akan cerita pasal sense of belonging ni ^^

yeah, US peeps pakai phone biasa2 je. sy jugak me-wonder2 di sini xD


edwan^ cool. lain tmpt lain edisi, ay? ;D

ohoo hp tahap dewa. haruslah ditengok kan ^^


tropical_jingga^ i got the ori one for 1500+.

misz eyeliner says:
at: October 12, 2008 at 10:59 PM said...

i. buat masa sebulan dua ni, sy belum mampu utk beli hp baru (wang simpanan sy telah hilang dari didlm bank)
ii. sy sokong fakta wani. amik gambar dgn phonecam lebih cantik takde flash. sila ikut fakta ini ditempat yg terang shj. cth: dlm stadium.
iii. sy juga bercita2 nak beli SLR (lps duit sy yg hilang dikembalikan semula)

ofleza rensco says:
at: October 13, 2008 at 12:02 AM said...

wani sgt kaye..*tetibe---* gps satu!!

BlankQo says:
at: October 13, 2008 at 12:07 AM said...

dgn adanya hp ini maka lebih byk gmbar bakal diupload ke dlm blog... wahhh, wani de hp baru!

riken says:
at: October 13, 2008 at 6:53 AM said...

nice phone and great taste too.
teringin jugak nak upgrade tapi saving tak mengizinkan (macam makin susut pastu tak tambah2 ajer dalam bank tu).
my favourite pics adalah yg 2 yg terakhir tu (carpet yg tgh jadi model tak berbayar).

Iz says:
at: October 13, 2008 at 9:20 AM said...

ok lah weyyy..

nak dibandingkan ngan review aku..
lagi kategori pemalas tahap cipan, tapi masih ade hati nak buat review.

dakgilachoc a.k.a nani says:
at: October 13, 2008 at 9:44 AM said...

5 mp? wow..mesti sgt bestkan...boleh pinjam tak hp itu? heheh..=P

peej says:
at: October 13, 2008 at 10:51 AM said...

owh sangat jealous..
sukenye baru punya tu..tp x mampu la..
lg pun tgh aim nak beli lain..ngeh~

wani ezryl * says:
at: October 14, 2008 at 12:25 AM said...

misz eyeliner^ wang hilang dalam bank? whoahh. kena recover balik tu. masuk roda impian! xD *eh roda impian wujud lg ke?* :P


ofleza^ ko mmg asyik dgn gps. ko kasi gps ko kat kite.. kite asyik sesat je skang ni :B


blankqo^ manade weh, kuantiti gambar sama je xlebih xkurang.. ekeke. kaseh-sayang towards phonecam baru & ex-phonecam adalah setara ohok batuk kjp :P


riken^ ye2 ada org tu saving utk beli helmet xDD carpet bengang. hahah


iz^ asal ada gambar gadget, kire bagos da tu review :D


nani^ mmg super best, tp tiap minggu hp baru akan wujud. hp baru==lagi canggih xD mana boleh pinjam lolx :P


peej^ ni, ko kumpul duit nuffnang nanti da cukup sok2 ko beli hp terkini yg super canggih :D