Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, October 11, 2008

harap malam ni tak mimpi ngeri

pengalaman mengambik jubah konvo yang mengerikan.

sangat impressed how ben buat rap pasal benda ni xP

awal pagi kitorang dah datang.
as expected, beratur panjang gile.
ni baru satu line. ada dua juta line lagi macam ni.


from left: raja, ziti, nadthz.
tengah berpanas-panasan bersama rakyat jelata yang lain.


nadthz, sy.
ada banyak kaunter. ni baru stage 1. tak gerak sangat line dia. $#@!
(oh pakai elok-elok tu sebab nak tengok wayang afterwards. dah janji dengan kawan. tapi apekah--- sampai ke petang benda ni, wayang cancelled T_T)


ni dah masuk stage 3. muka riang gembira x]
dengan baik hatinya menganggap proses ambik robe berjalan lancar. yeah right, academic management. yeah right~
(putra, ben, raja, ziti)


stage 4 yang nightmare. kaunter kat depan tu ada la dalam 3-4.
budak-budak buat ada la dalam 10+++ line. hotak!


cuaca panas menghorrorkan lagi keadaan, pastu nadthz belanja kitorang milo ais.
thanks nadthz!! *tu pun sebab air mineral da habis. bayangkan betapa panas!!*


nadthz menuam dahi beliau yang pening sebab line panjang nak mati.
(ok cerita palsu :P)


lepas tu boleh tak?!$#@!
lepas dekat berapa ratus jam kitorang beratur situ, suddenly diorang bising-bising, tolak-tolak. then pakcik pengurusan (pakcik P) bermisai tebal itu konon nak organize barisan. so dihalaunya kitorang yang da nak dekat sampai kaunter kat depan ni!! konon nak kurangkan row, biar urusan berjalan lancar. oklah lancar. lancar lutut ko T_T *maaf hari ni semorang adalah tempered mental*

kitorang sangat dissapointed sebab dah berjam-jam beratur, tiba-tiba tak dapat pergi kaunter.


then time tu semorang dah marah gile.
kitorang separate. sy & raja pergi makan + zohor. malas nak pergi beratur balik.
lepas tu dalam pukul 2pm, kitorang datang balik beratur *pathetic wani T_T* lebih 2jam kat stage 4 tu je.
then i had to call my friend to cancel the movie. padahal dia dah siap datang timesquare sejak pukul 12 ok! stoooopiiiidddd *this is when i become a bit negative. maaf* :B


dalam pukul 5 dah berjaya ambik jubah horehh!
tu pun saiz S dah habis. ko bayangkan wani ezryl si kecik ni pakai jubah saiz M. disasterous.
(dalam gambar dapat dilihat raja & wani tangkap gambar dengan beg jubah *tapi x nampak pun, hampas* tangkap kat reflection cermin kereta sebab tak ada siapa nak tolong tangkapkan) :P


then raja tumpangkan sy ke stesen komuter.

then sy balik. berdiri dari serdang-kl sentral-shah alam. sy rasa antara ramai-ramai orang yang datang ambik jubah hari ni, sy la yang berdiri paling lama. hari yang menyesakkan. Tuhan, amponilah dosa2ku T_T

11 comments:

dakgilachoc a.k.a nani says:
at: October 11, 2008 at 8:47 PM said...

pengalaman mengambil jubah konvo mmg sgt menyiksakan...tp sgt manis apabila dikenang semula =P

ofleza rensco says:
at: October 11, 2008 at 8:54 PM said...

ben ckp :

1. name pakcik P adalah Kassim..ketua bhgn keselamatan..xselamat da die pasnie..wahaha..bwk merz merah..satunye2 di upm..klu nmpk sile langgar bertubi2..kehkehkeh!

2. lenkali ckp kat keturunan masing2..nti nk amek jubah konvo siap sedia fizikal mental..suh wat latihan intensif sebulan awal..spt berjemur di tgh pns selama 18 jam tanpa pengsan..lthn mulut yakni utk mencarut org2 yg xreti adab beratur dan sebagainye..timekasih!

3. nape aku still nmpk gemok walaupon wani ajar teknik nmpk kurus dlm gambar..*tunduk keciwa*

sekian..tata!

uShop says:
at: October 11, 2008 at 10:50 PM said...

hoho sume org 'tempered mental'

tensi gile la nk amik jubah je.tu kat msia tu..

tapi ok la, sbb kat cn TIADE konvo2 nih T_T

hyfa hasan says:
at: October 12, 2008 at 2:31 AM said...

ramai nya..
bila konvo ni??

wani ezryl * says:
at: October 12, 2008 at 3:10 AM said...

nani^ sebab dlu kitorang ambik jubah time diploma, tak teruk macam ni.. hoho. traumatic da pasni jangan pergi ambik jubah :DDD


ofleza^ pakcik kassim kah? "alahaii kassimmmm" *ambik garpu cocok kereta kassim*

tu la, rasa cam nk buat list survival tips ambik jubah konvo kat upm.. wahhaha

gmbr ko yg pakai teknik tu gmbr len lolx. boleh berjaya, kena practise lebih lanjut! xD


ushop^ oh noo totally not ok. haha. sebab dulu ambik jubah time diploma, it's better than this. patut pengurusan becomes better as years passed by, bukan merosot. ekeke :PP


hyfa^ konvo 21okt ni. tp sah2 kalau bitau pun xde orang nak datang hahah (bukan weekend :P)

.. faizuRa .. says:
at: October 12, 2008 at 10:55 AM said...

mau konvo sudah dier..hohoho
nway, selamat berkonvo k..:-)

Nadia says:
at: October 12, 2008 at 5:22 PM said...

gilalah.
extremely MENTAL.
dah la ada banyak stage T_T

haih nasib baik berakhir ngan aman, takde rusuhan bagai *phew*

wani ezryl * says:
at: October 12, 2008 at 10:17 PM said...

faizura^ thanks fai :] tp konvo kitorg agak lambat jugak banding dengan univ lain. patut bulan 8.


nadia^ ada. cuma sy x men-detail-kan kat situ. ahaha. bukanlah rusuhan teruk, cuma protest drp students bila kne wisel dgn jerit dengan petugas. lepas tu ada orang pengsan, tertanggal tudung, kasut tertinggal while queuing. just imagine how awful it was T_T

BlankQo says:
at: October 13, 2008 at 12:10 AM said...

mmg gile ar aritu.. aku rse cm xnk konvo plak tetiba aritu :P

pg td jenal pg upm skali lg utk amik jubah member dia... dan... xde la sesak cm smalam... lancar jer.. ceh, nyesal pg smalam!

riken says:
at: October 13, 2008 at 6:58 AM said...

tahniah wani, tapi takder gambar tgh pakai jubah ker???

Eiyna says:
at: October 15, 2008 at 11:26 AM said...

weihhh biar betik ko amek jubah saiz M????? gle arr...meh la ko amek jubah aku saiz s --->mase tu aku prasan da kurus konon2 ngam ngan saiz s, lgpom taktik nak slamatkan kwn yg dpt saiz M tp sptutnye s....wahahah...kalu ko nak gtau aku..huhuh