Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, July 06, 2014

ramadhan ketujuh wani ezryl

hola!
ni cerita semalam.
basically kitorang duduk kat rumah je the whole day.. hahaha.
petang tu baru keluar.
sekali buka puasa kat luar, kat alamanda.
(alamanda saja lah, kat mana lagi :P)

pagi tu bangun awal masak ayam masak merah.
tapi masak empat ketul ayam je untuk dua orang makan; me and husband.
nak masak lebih malas nak simpan.
nanti sah tak makan. lolx


ayam masak merahku. haha



empat ketul cukup! xD

ye lah pagi-pagi mana la selera sangat nak makan kan.
tak yah nak sepuluh jenis lauklah. over kau jah :P
tapi sahur semalam memang lapar,
so nasi bertambah.
makan satu lauk pun dah kenyang, alhamdulillah.
macam biasa, air ribena menemaniku sahur hihi

so petang tu ke alamanda.
asalnya ke johnny's. semua dah reserved.
lepas tu pergi black canyon.
hoyeah ada lagi meja kosong!!
order la makan.
tak de snap gambar makanan ye.
sebab kitorang ni antara orang yang hujung-hujung order,
so makanan pun dapat lambat daripada orang lain
(dapat lambat tapi kitorang habis awal! haha)
jadi tak sempat nak snap gambar terus makan sebab kelaparan kihihi
btw ayam gajus dia supersedap!
go try!

my jus tembikai and husband's jus oren ;)



ariana keterpaksaan duduk dalam stroller. mac laren, kau! :P

haha ni sebenarnya stroller alamanda.
kita just pergi ke information counter,
isi borang,
letak deposit RM20 dengan lesen memandu.
nanti time pulangkan balik stroller akan dapat balik duit tu.

ariana ni suka jalan merata.
so kena letakkan dalam stroller time nak berbuka puasa.
sebelum tu dah pusing-pusing kat luar black canyon tu. haha


"mama, nak keluar jalan." *insert muka sedihcomel*


hulurkan tangan mohon bantuan.. nak keluar!! hahaha *tak berjaya* :P

korang berbuka puasa apa on weekend?
keluar makan jugakkah?

1 comments:

kaizenDaGreat says:
at: July 6, 2014 at 11:05 PM said...

Weekend semalam, husband ai nak makan tomyam ayam. So, tomyam ayam he gets. My mum terus celur mee hoon nak makan dengan tomyam itu. Jadilah mee hoon tomyam. Hahaha.