Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, July 15, 2014

ramadhan ke-14 wani ezryl

assalamualaikum.

salam nuzul quran, semua!

ini cerita hari sabtu lepas. macam biasa, ariana akan bangun join kitorang sahur.
yang peliknya tepat-tepat time nak makan tu dia bangun. hahaha


muka baru bangun tidur, rambut rock on.



hai, mengantuk lagi ke? :P



muka tipikal anak-anak bangun bersahur. hahaha

nasib baik pipi sin chan dia mampu menampung kat meja tu kan :DD

lepas tu kitorang balik shah alam.
pergi shopping kejap kat area SACCmall dan kompleks PKNS.
orang boleh tahan ramai jugaklah.
tapi belum stok super ramai, mungkin sebab ada yang balik kampung cuti panjang kan.


keluar pagi, so queue kereta tak slow la. parking pun senang dapat.

ha a sampai-sampai tu terus dapat parking betul-betul kat area pintu masuk.
terima kasih, ya Allah bagi parking. hihi

susah jugak nak pilih baju,
bila kebanyakan design sepesen je semua kedai.
mesti baju plain ada batu, baju plain ada lace,
baju yang printed.
mana baju sulam kegemaran ai hoiiii.
(tahun lepas dah beli 2 baju plain dengan batu. so tahun ni baju lain pulak)

last-last jumpa jugak booth jual baju chiffon sulam kat PKNS.
akhirnyaaa!!! jyeah!!

satu je pun.
so may be tahun ni mengulang baju tahun lepas.
sebab ada baju tahun lepas ikut tema warna tahun ni. ekeke
jimat kan.
later kita shopping lagi.
susah betul nak cari baju yang berkenan di hati :P

petang tu berbuka puasa di restoran serai.
reserved, tu pun dapat table kat tingkat atas.
bawah semua dah penuh.
ni first time makan kat atas.

my bro, harith and my dad.



my husband and i.



my bro, faliq, ariana and my mom.

ada budak lelaki meja sebelah ni dok sibuk nak main dengan ariana.
dah la tu,
main macam pancar kuasa dragonball kat anak aku *sabar je la*
ingat main dengan kawan-kawan lelaki dia gamaknya HAHA

hah tu budaknya. tapi gambar blur la pulak. :P
sebab ramainya orang,
baby chair pun dah tak de *doink*
so dudukkan je ariana atas kerusi, alas dengan beg.
dia kan kena duduk kat kerusi,
kalau tak nanti dia kacau orang lain makan.
mintak pinggan dan sudu garfu plastik untuk dia.
last-last makan pakai tangan jugak. hahaha

makan ayam.



kerusi tu rendah, kesian kena mendongak makannya. haha
and sebab ramai orang kan,
makanan sampai lambat sikit dalam 15 minutes.
tapi ada air ok la. tembikai and laici 2 jag. sedappp.


kurma.



ikan siakap tiga rasa.



ayam masak gajus.



tomyam udang.




tomyam udang close up.
 
ada order ayam black pepper dengan sotong tepung,
tapi they all silap tak letak dalam order.
so tak de dua benda tu.
before balik mama pergi tanya kat manager.
dapat tapau free. 


terung deep fried. my fave, tapi dari dulu memang banyak 'aji'.



telur dadar (small). small dia punya besar gini. hahah



mi hun goreng.


lepas makan, balik rumah.

the end hari sabtu. :)

0 comments: