Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, July 15, 2014

ramadhan ke-15 wani ezryl

bare with me,
entry ni banyak gambar. fuahahaa

ni hari ahad lepas.
pergi shopping raya lagi.
tapi banyak shopping baju raya casual untuk ariana la.
sy ni sekarang baju sendiri tak de sangat,
lebih beli barang and baju anak. *standard la tu HAHA*

ahad tu ke one utama (OU).
tak sempat nak pusing banyak pun,
just ke parkson dan zara.
keluar awal dalam 10.30 pagi, balik rumah 2.30-3.00 petang kot.

wani e di OU.

pergi information counter OU,
nak pinjam stroller.
nasib baik, we managed to get the last one.
lepas kitorang ada orang lain pun nak stroller.
so mana yang tak dapat stroller tu tak pe,
ada cart untuk budak-budak naik.
macam kereta tu.

ariana in the stoller.



buat muka terkejut! :O



"hoh.. really?"



kesukaan.



dia boring sebenarnya duduk dalam tu haha

so kalau nampak dah boring sangat,
sama ada dukung dia atau biar dia jalan.
tapi kalau dah letak atas lantai tu,
dia suka jalan merata.
and suka tolak stroller jugak.
orang tolak dia, dia pun nak menolak. haha

try kasut. semua besar. doink
(pakai kasut sedia ada je la ye, ariana).
kasut semua saiz besar.


harapan la letak di kat situ. memang dia akan menyepah laa hahaha



see! told ya! ;P



tengok, kalau biarkan dia jalan.



dia memang suka beg. tarik paper bag merata jalan.



ni dah jauh dia jalan dengan paper bag tu. jauh dari masyarakat dah. haha

petang tu ke bazar stadium / bazar seksyen 13, shah alam.
ramai jugak orang,
tapi tak jam. parking pun ada.
sampai sana dalam pukul 5 lebih.


di pintu masuk.

yang orang setting meja kuning tu,
kempen untuk gaza.
they all ada buat kutipan derma dan jualan amal.
serta ada poster sepanduk semua.

sy tak tangkap gambar banyak kat bazar,
just gerai kebab ni.

kambing grill tu menggiurkan!



the kebabs.

dan ni lah hasil buruan di bazar ramadhan.. kehkeh




cendol.



murtabak ayam. dua keping. bawah tu dibaginya hangus. sabor je la jah.



kebab ayam.



lauk beli; sayur kacang buncis, ikan bilis daun limau purut and begedil ayam.

begedil ayam, ayam dia sedebuk punya besar, malas nak siat.
nasib baik lauk sedap.

cucur udang. yang ni daripada bazar seksyen 20.



puyuh berempah yang mama goreng.



air sirap ais rumah and air mangga ais dari seksyen 20 (jual tepi jalan, sedap & pekat!)



ayam percik 3 bilah RM10.



kuih tepung pelita the old skool. xD


lepas makan-makan and solat tu,
siap-siap balik semula ke putrajaya.
esoknya nak kerja.
tapi tak ada mood sangat pun nak kerja isnin tu
sebab selasa kan cuti. mihihi

kbai!! *wave*

0 comments: