Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, July 12, 2014

ramadhan ke-12 wani ezryl

assalamualaikum and a very good saturday, folks! :D

macam biasa,
cerita dua hari lepas. okoko

ofis adalah sangat pemurah,
we had kurma, serunding and kurma,
now we had bubur lambuk kampung baru straight from masjid kg baru's kitchen (as what they claimed).
no need to go to KL to get em. it came and sit there right in front :)
terima kasih, orang ofis!

bubur lambuk kampung baru.

hari khamis tu,
husband cakap "khamis let's buka puasa KFC. ai belanja." gitu. dialog direka ye, tapi tu la yang dia cakap lebih kurang. HAHA
tak tau la dia kesian tengok wife dia masak ke
atau memang dia teringin nak makan KFC.. lolx

jadi gigih bukak website KFC,
tengok apa yang best.
time bulan puasa semua nampak sedap.
kerusi ofis pun nampak sedap kiranya.. wahaha.

so these were my choices :
black pepper mushroom hotbox



battered jalapeno & onion strips (in spanish, 'J' adalah berbunyi 'H'. jadi sebut halapenyio ye) :P

sebut pasal spanish,
teringat pollo. apa tu pollo?
kereta VW polo yang salah ejaan kah? haha
tet! salah.
in spanish, 'LL' berbunyi 'Y'
jadi pollo tu sebenarnya poyo. akakaaa
it means chicken.
(from my basic spanish class. tapi sekarang sepatah haram lupa. few words je ingat :DD)

kembali kepada menu KFC yang lazat nampaknya di website tadi,
husband pun dengan gigihnya balik daripada ofis, singgah ke KFC dengkil.
kalau kat putrajaya, KFC ada kat dalam alamanda je.
mau dia pergi alamanda petang-petang jam macam tu.
lagipun dengkil dekat sangat dah dengan ofis dia.
so ni lah hasilnya...


kotak burger *duhh ye lah wani. takkan kotaksembahyang pulakk. ok lame joke* :P

dalam gambar punya la lawa kan.
IRL (in real life) :

hihihuhu



looked sloppy, but tasted like heaven. ecehh

so yang boikot mc d bermusim tu,
percayalah yang black pepper mushroom burger milik KFC ni rasanya seperti prosperity burger ayam (hah siap besarkan tulisan lagi!). malah lebih sedap kot. hahaha (cuma tak de daging la)

ni pulak jalapeno & onion strips.
jalapeno ni sejenis lada yang tak pedas.
ok la strips ni, not bad.
cumanya makan time dah sejuk.
tak de la crunchy ke apa.
selain lada, ada bawang tepung jugak.
pun sedap.
macam makan onion rings tapi bentuk fries. lolx


and lastlyyyy jangan lupa bubur lambukness!

bubur ni banyak gile,
so saya bagi sebahagian kat owner taska ariana.
sy ambik sikit je buat rasa.
teringat pulak kat bubur lambuk tok sy yang banyak daun tu. sedappppp.
ekeke.
kbai!

0 comments: