Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, July 06, 2014

ramadhan kelapan wani ezryl

happy ahad!
happy ramadhan kelapan! xD

hari ni akan berbuka puasa kat rumah in laws.
petang karang gerak.
tapi mari singgah bazar dulu beli ayam golek dan anything edible hahaha

sahur tadi makan fusion.
buat macaroni bakar resepi puan norly (improvised) dan ayam bakar.

fusion sebab asalnya western food, tapi ingredientsnya asian kihkih

tetiba ariana bangun awal kan.
dia pun sibuk nak suruh angkat dia kat meja makan tu.
mula sy dukung and pangkukan dia.
tapi makan masa and sahur dah nak habis sat lagi,
lantas sy dudukkan dia kat kerusi and bagi dia piring, garfu dan macaroni.
bukan dia makan pun, main je lebih. saja nak distract dia.
dapatlah ai makan sahur.. hihihi



budak yang ingin dilayan sama rata :P



posing sikit, ariana! :D



"what is this??" *kuis-kuis*



macaroni bakar sedap! haha

as much as i enjoy western style baked macaroni,
sy jugak sukakan macaroni bakar malay style macam ni.
in fact sy lebih suka yang ini.
walaupun penyediaan dia lebih rumit daripada ko buat western baked macaroni.
western tu campak macaroni, daging, kuah. tabur cheese. masuk oven. siap.
yang ni ko kena siapkan adunan daging, adunan kastad. punyalah banyak bekas pakai. lolx
tak pe yang penting kita suka.
awak tak suka awak pi makan yang western punya sana ;P





selain tu husband mintak ayam, sebab macaroni je tak kenyang katanya. so sy buat ayam bakar.



rupa bentuk macaroni bakar selepas dipotong (dari dalam).



macaroni bakar upclose.

banyak lagi tu,
tadi simpan dalam fridge.
nanti boleh makan lagi malam ni hihihi

sahur fusion. lolx

tu je lah kisah ramadhan kelapan.
kalau sempat akan blog pasal buka puasa.
kalau tak, tak pe la kita abaikan saja wuahaha.
toodles and selamat berpuasa+berbuka!  :)

0 comments: