Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, July 18, 2014

ramadhan ke-16 wani ezryl and sorrow news

assalamualaikum & hi, pretty peeps!

dah hari jumaat,
tapi baru nak mula bercerita kisah hari isnin lepas
(macam biasa lah, back dated issue.. hehe)

but before that.
salam takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga, sahabat & taulan yang terlibat dalam kejadian yang menimpa MH17 semalam.
things work and happen in such a mystery ways.
such a devastating news, semoga Allah mudahkan dan tenangkan hati mereka.

akhir-akhir ni memang macam-macam berlaku.
try to digest em one by one.
apapun jangan berhenti berdoa.
Allah memang selalu ada untuk kita :)

oh! dah masuk 10 malam terakhir ramadhan.
malam ni adalah malam ke-21.
semoga kita beroleh berkat and sama-sama kejar malam istimewa yang tarikh and waktunya misteri itu. hihi

oklah.
now to hari isnin lepas.
since hari selasa cuti nuzul Quran kan,
so isnin tu tak de la mood mananya nak bekerja.
(walaupun wani e tak dapat kerja mana sangat. hihu)
sahur hasil belian di bazar shah alam pada hari ahad.
balik masuk fridge,
esok paginya panaskan aje.


ketam masak lemak berharga RM10 saja & ikan bilis goreng daun limau purut.



muka hari isnin.

mulai sekarang husband dah request nak makanan-makanan sihat.
means kurangkan nasi (atau tak de nasi langsung)
and berkalori rendah.
dia cuma akan makan nasi masa sahur.
sebab nak konvo nanti katanya takut baju tak muat.. hik :P

so isnin tu try resipi baru..
ambik daripada blog aziejaya. dia pun ambik daripada blog kawan dia.
ayam bakar berempah.
nampak macam sedappp je dalam blog dia.
so let's try.


masak selama 2 jam. tapi hasilnya memang puas hati.

walaupun ambik masa yang lama untuk masak,
tapi ayamnya.. fuh memang lembut gile.
isi tak lerai, tapi bila cucuk tu senang je nak leraikan. hahah
kulit luar ayam garing-garing sedap.
sebab few minutes sy bukak penutup and bakar ayam tu kasi garing di atas.
memang masakan sihat sebab berempah kan.
lepas makan terus berpeluh. hoh


ditemani oleh kangkung goreng.











sekian cerita hari isnin :)

0 comments: