Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, July 22, 2014

ramadhan ke-19 dan 20 wani ezryl (dan jugak 21!)


selamat malam ramadhan ke-23! :)

entry recall hari jumaat and sabtu lepas.

seperti biasa,
berbuka puasa lauk diet ;)
masak ayam bakar untuk husband dengan macaroni bakar dalam cawan aluminium foil.
nak buat cawan foil (foil cup) mudah saja.
potong foil, bentukkan dalam cawan minum.
dah terbentuk, keluarkan.
ceduklah macaroni awak ke dalam tu dan tabur cheese di atasnya :D teehee.

(lauk pauk diet, tapi kenyang sungguhlah. alhamdulillah!)


lauk pauk diet dan air ribena + oren.



baked macaroni in a foil cup.



roasted chicken with sesame on top. yummyh!



blanched broccoli. campur planta sikit kasi wangi.



jemputlah makan, hoi. xP

hari sabtu lepas pulak melepak di rumah je half day.
petang tu gerak balik shah alam.
husband ada buka puasa dengan kawan-kawan dia.
sy pulak nak pergi shopping baju raya.
ahad baru keluar shopping,
tu pun tak jumpa baju rayanya.
beli baju kurung biasa je untuk kerja.
nanti cari lagi la bila free.
(PNKS shah alam, SACCmall, alam sentral dah pergi!)

bersama gangster putrajaya. huahaha

petang tu ke pasar malam/bazar.
tak tau nak beli/makan apa.
last-last beli kwey teow goreng kerang dengan popia goreng.

kwey teow goreng kerang (kering).



popia goreng.. yums!



ariana di meja makan, teman buka puasa. haha



my bro and my dad. my mom pi solat maghrib kejap kat atas lepas makan ringan.

ramadhan ke-21 (ahad) tak de gambar.
tapi hari tu penuh dengan aktviti shopping.
buka puasa makan nasi beriyani selatan, beli kat shah alam tapi bawak balik ke putrajaya.

0 comments: