Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, July 26, 2014

ramadhan ke-24 wani ezryl

ni cerita rabu lalu.

time sahur kali ni sempat la snap gambar.. huohuo

padprik campur, cendawan goreng kentucky, kerang bakar from semalam, ayam golek seketul from semalam.



the kentucky fried oyster mushroom :)



padprik campur. macam-macam ada.. haha


bukak puasa pulak plannya nak makan kat luar je.
tapi balik rumah dulu buka puasa yang ringan-ringan.
lepas mandi, solat maghrib baru nak keluar as planned.
so goreng cucur udang la senang.


cucur udang bergolekan. actually it's cucur udang dan sayur. sebab sayur banyak. I LOVE SAYUR!












ariana pun semangat makan cucur. tapi udang tak bagi ke dia la.

lepas solat maghrib tu kitorang gerak ke umai.
ingat nak order ala carte kan,
tapi rupanya ada ramadhan buffet je.
and orang yang berbuffet dari awal pun tak balik lagi. haha
ok lah, mai pi jalan shopping raya dulu.
tapi tak shopping mana pun,
just cuci mata.

festival raya putrajaya di area masjid besi dan PjH.



dalam building pun ada sale raya.



ariana yang menjumpai beanbag and loved it.



tengok! tak nak turun tu! lolx



macam ni la keadaannya festival raya. banyak jugak la booth.



baju kasual semua ada.



kuih-muih, air pun ada.

tapi entahlah,
raya tahun ni walaupun pergi window shopping merata,
tapi susah nak jumpa baju yang berkenan di hati.
semua sepesennn je tahun ni.
baju plain, lepas tu letak lace kat border baju.
satu lagi baju yang macam ada print bunga kat bahagian bawah baju.
aaa sama aje semuanyaaa.
in the end, beli sejadah je untuk bilik kat ofis.

sempat lagi tu snap gambar kat depan istana kehakiman ;)



orang yang berwindow shopping.



three of us.

last-last pergi makan kat fuel shack, ayer@8 je.
walaupun hari tu tak de feeling pun nak makan burger.
tak pe lah, since burger dia pun sedap kan.
makan aje la. hehe
ditemani oleh air oren dengan bubbles.




then ternampak satu kedai pakaian muslimah ni dekat sebelah fuel shack.
mula-mula tu takut jugak nak masuk
sebab kedainya huge dan nampak macam kedai mahal.
tapi bila dah masuk,
tapi mahal pun ok!
baju and tudung dia semua affordable.
shawl dalam harga RM15-20 je.
biasa kalau kedai lain suka jual RM35 ke atas.
nama kedai : nurhannah.
jemput la datang kalau free ^^


ada telekung jugak.

sekarang pesen telekung lycra warna-warni.
sy tak tau la suka ke tak telekung lycra ni,
sebab never own one.
tapi rasa macam berat aje kainnya.
dan terlalu berwarna.
my ideal telekung is always white.
lepas tu nak letak sulam ke kerawang ke, teruskan lah.
tapi tak pernah lagi beli telekung berwarna selain putih ni. hihi


luas kedainya kan!

sekian dulu cerita hari rabu.
nanti sambung yang hari khamis pulak ;)
tata!!

0 comments: