Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, July 03, 2014

ramadhan kedua wani ezryl

ye tau, ni dah ramadhan kelima.
hari kelima baru terkial-kial nak update kan. HAHA

tak pe kita back to the start dulu.

puasa kedua was on monday.
tak de bahan dalam fridge sangat.
so let's bazaria. hahaha
tahun ni tak dengar sangat istilah 'param' (pasar ramadhan)
bazar is more like it ;)

so.
balik kerja pukul 5.30pm.
pergi bazar putrajaya, presint 3.
memang jam teruk la sebab situ satu-satunya bazar kat putrajaya ni.
dekat setengah jam ok pusing, baru dapat parking.
lepas tu stress fikirkan hari-hari mendatang.
macam mana nak pergi bazar kalau jam serupa giniiii warkhhh

tak pe next time kita cari jalan lain haha.
tak ingat,
tapi rasanya time ni la ada orang meninggal kat bazar ni,
sebab nak lompat longkang terantuk tu kan.
lepas tu keluar report dia sakit jantung.
so i assumed, dia time tu dah sakit jantung, lepas tu jatuh masa nak seberang longkang.
time sy datang tu kerumun orang.
time tu tak letak tali rintang lagi. tapi mayatnya dah ditutup. ada nurse semua.
tak pe la dah ajal dia. al-Fatihah.

so balik tu husband sampai rumah dulu, so dia masak nasi.
ini lauk-pauk ramadhan kedua kami :

dendeng daging!! xD

memang sedap dendeng ni.
beli kat kawan, nadia monira.
dari tahun lepas nak beli tak berkesempatan.
so tahun ni dapat sebab husband satu ofis dengan dia.
so husband tolong belikan.


super sedap!! daging pun super lembut. RM30 sebekas / setengah kg.


selain daripada tu,
ni yang berjaya dirembat daripada bazar ramadhan...

cucur udang 2 ringgit.



ayam goreng untuk husband, ayam percik kelantan untuk sy.



sate ayam.
husband kirim 5 cucuk.
sy beli 10.
sebab apa? "maluuuu" hahaha.
malu kau beli 5 cucuk je. :P
tapi habis je 10 cucuk ni. lolx


buatkan husband air lemon madu. his favourite. :)



upclose lemon madu.

susah nak jumpa lemon.
ni pun nasib baik hari tu pergi kedai pasaraya borong darul salam tu ada.
sebiji RM1.60 kau. tercekik kejap. hahaha

sy terawih kat rumah je sebab ada budak kecik kan.
lebih convenient pun terawih kat rumah.
cuma tak dapat pahala berjemaah la.
apapun harap ibadah kami diterimaNya. amin.

to the next day!! :D

0 comments: