Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, July 12, 2014

ramadhan ke-13 wani ezryl

ni semalam.
malam sebelum tu, ya Allah mengantuknyaaa.. BUK! tidur.
bangun pagi tu baru la nak masak.
kalau tak, biasanya sy masak untuk sahur pada waktu malam and panaskan keesokan harinya.
lantas bergegas buat nasi goreng.
nasi banyak gile pulak tu.

nasi goreng telur for sahur.

kadang-kadang dania ariana ni akan join sahur. akaka
kalau dia terbangun awal pagi tu memang kena bawak dia ke meja makan lah.
dia kan nak dilayan sama rata macam orang dewas.. xP

menengokkan jari jemarinya yang diliputi nasi goreng.



kacau kacau kacau.



"ok, i'm done, ma!" :)



"bila pulak babah ni nak habis makan." omnomnom.



terpaksa buat-buat makan balik sebab orang lain belum habis makan :D

so untuk berbuka,
sy masak ketam kulit lembut atau soft shell crab.
husband beli haritu, ada orang promote kat internet.
orang tu hantarkan ke neighbourhood kitorang.
sepaket ada empat ekor, harga RM30.
sy pun jakun jakun la sebab first time pegang soft shell crab mentah.
sebelum ni memang wonder pun macam mana bentuknya masa mentah.
oo macam gitu ghopenye :P


video


ni lah hasilnya.. tadaa!!

sy buat soft shell crab masak black pepper.



memang sedap woih. 5 sudu untuk hidangan ini!! ekeke :P




close up.



acara rendam rendam berkumpulan :DD

mula-mula nak guna serbuk lada hitam maggi (memang sedap serbuk dia! works like magic!)
tapi dah keras and berketul.
sebab dah bukak sebelum tu, just ikat getah je.
takut pulak nak guna.
kang ceri beri di bulan ramadhan.. haru.. haha
so pakai sos black pepper life je.
nasib baik ada kan.

hidangan kedua,
padprik ayam dan udang.
sayur tak de ok.
stok sayur dalam fridge dah habis.
ada carrot je pun dalam fridge tu.


ni pun 5 sudu jugak. sedap ya ampunnn *gile puji hidangan sendiri. tak boleh blah. haha*

5 sudu untuk sy lah,
kalau orang lain nak bagi 2 sudu pun apa ada hal.
ikut selera tekak sy ni sy bagi 5 sudu ikiki

memang saja letak cili lebih sebab sy suka padprik yang ada texture cili sikit-sikit.
kadang ada padprik yang too saucy. rasa sos botol je lebih.
ada baki udang 7 ekor dalam fridge,
masuk sekali dengan ayam.

padprik ayam dan udang.



close up. udangnya sy ambik seekor je. yang lain bagi kat husband.

tu je lah cerita makan semalam.
till thennnn.

0 comments: