Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, April 08, 2013

survey barang come on!

kekanda pasang ampai baju.

we thought of bringing in the furniture and household items sedikit demi sedikit.

hari ni bawak ampai dengan rak kasut,
esok-esok boleh bawak benda lain pulak.

hari mensurvey barang letrik bersambung.
lepas balik kerja, kitorang singgah ke rumah baru sebab ada technicians datang nak repair paip shower dengan dapur yang patah/longgar.
last-last spare part yang diorang bawak tak match,
kena tunggu dalam minggu ni jugak untuk datang repair balik. lolx

lepas tu lah baru balik rumah in laws.
dah cecah maghrib baru jejak rumah.
lepas solat and iron baju, husband & i keluar pergi survey barang letrik kat onking.
onking ni kedai letrik besar kat banting.
banyak brands dia jual.
so survey macam-macam la..
washing machine, fridge, aircond, water heater.. lepas tu total up tengok macam mana.
sampai kedai tu nak tutup baru kitorang beredar.. hahaha
katanya delivery adalah percuma. so boleh consider yang tu.

korang kalau ada rumah baru, korang beli barang letrik apa dulu?
apa yang paling utama?

ntah, sy rasa semua benda yang kitorang survey tu sama penting. huahaha
baik aircond, baik water heater.
tapi yang penting mesti ada fridge kot. dengan water heater. dapur gas jangan dilupa *oit tu bukan barang letrik!* :DD

kitorang jugak ukur tingkap untuk beli langsir.
tapi masih tak decide sama ada nak beli siap atau tempah.
my mom said beli siap lagi murah.
so tengoklah macam mana nanti. hihi

so sekian dulu aktiviti mensurvey kita.
esok-esok kita survey lagi.
ciao!

7 comments:

Durra Shahirah says:
at: April 9, 2013 at 2:15 AM said...

Walaupun durra tak pernah pindah rumah sendiri,but so far pindah rumah family dah beberapa kali so yea haha. parents selalu pasang langsir dulu,safety katanya. (which part taktau la safety nya T.T) pastu katil since kak wani tgh preggy right now. dapur tu if nak tunggu bulid-up cabinet,mmg lambat so sementara tu makan luar la dulu haha. almari n heater la kot.

ps: oh anyway,if nak baby stroller,bgtau la tau. imran punya ade lagi. Still in a good condition :)

Durra Shahirah says:
at: April 9, 2013 at 2:19 AM said...

Ohh so far belum lagi pindah ke rumah sendiri,cuma beberapa kali dah pindah rumah family haha. parents usually akan pasang langsir dulu. idk whyy,safety katanya. Pastu katil because kak wani kan tgh preggy right now so its for your comfort sebenarnya. dapur i think if nak tunggu kitchen cabinet,makan masa so.meantime makan luar jela haha. the rest yg quite important are heater,almari,tv maybe. ha tu jela kot.

ps : if kak wani nak baby stroller,just bgtau jela. still ade lg imran punya. good condition lagi :)

wani ezryl * says:
at: April 9, 2013 at 1:36 PM said...

yeah, i thought of the same thing.. langsir. nk pergi cari jugak ni. katil angkut yg kat rumah tu je (jimat. haha). kitchen cabinet dgn almari mmg dah built in, so xyah beli yg tu (beli stove je) :D

oo nak let go stroller ke? adakah dijual half price? ke mari sini ^^

Tukang Karut says:
at: April 10, 2013 at 12:57 PM said...

i want fridge! yeay!

wani ezryl * says:
at: April 10, 2013 at 1:46 PM said...

ok nnti kita beli fridge laju2 esok. hihi

Anonymous
at: April 16, 2013 at 3:20 PM said...

salam,

baru je baca yr blog n after my own experience, i mmg tanam tekad utk btau all newly weds or sesapa yg baru mula2 masuk rumah sendiri, sila beli washing machine dulu sbb both of u kerja n from the looks of it soon, u akan ada baby..nnt x sempat nak basuh baju n bila baju dah timbun2 blh stresss

wani ezryl * says:
at: April 17, 2013 at 12:18 AM said...

weehoo thx for the suggestion! xD ha a mmg kitorang beli mesin basuh dgn fridge dulu. water heater dgn dapur jugak. tp katil je xmasuk2 lg ni xjumpa lori nk pindahkan dr rumah parents ke kuarters baru.