Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, April 20, 2013

perkakasan di dapur

hari ni membeli lagi barang-barang untuk dapur lepas maternity check up pagi tadi.

tapi barang-barang yang tu lain kali kita review.

setakat ni, dah beli few things untuk dapur.
hohh i LOVELOVE kitchen sebab situlah tempat kita menghasilkan cook sketch. ekeke

sy bukanlah orang kaya yang beli kitchen ware mahal-mahal,
tapi bila beli tu kena beli yang harga berpatutan, kualiti ok dan nampak cantik.
tak cantik out you go :DD *orang artistik kena cakap macam tu. kahkah*

nahlah gambar.


tray untuk cutleries.. perkakasan basic macam sudu, garfu, pisau, peeler, can opener, gunting mesti ada.



ni set pisau ni sy tak beli, sy dapat hadiah daripada sorang dato' masa lawatan kat china dulu. dia suka belanja orang HAHA *thank youu*

yang set pisau dalam gambar kat atas ni adalah pisau-pisau saiz besar.
so pisau kecik dengan chef knife yang kat dalam tray hijau tu kitorang (husband and i) beli. murah saja, ringgit ringgit. tak sampai puluh.

yang kat hujung dalam gambar tu kalau korang nampak,
adalah set sudip-sudipan, jugak hadiah kahwin.
dan ada kuali 2 bijik dalam plastik. beli satu kecik, satu besar.


ni semua kitorang tak beli. air mineral tu je kot beli. haha

periuk nasi dengan hot water dispenser adalah hadiah kahwin.
microwave pulak adalah hadiah daripada my mom yang mendapatnya semasa cabutan bertuah beberapa tahun lepas. lolx
microwave ni sy pakai sejak zaman di rumah sewa kat KTcity lagi. selama ni dia berkerak je dalam stor lepas sy pindah balik shah alam. now boleh guna balik! xD


yang ni tak de pengharapan la nak tunggu orang bagi hadiah haha

ye ye ada orang yang baru kahwin dapat hadiah peti ais.
kitorang tak de orang bagi hadiah peti ais, so kitorang beli :P
beli yang samsung sebab design cantik dan save energy. go green katanya *walaupun tak la 'green' sangat. buahaha*
peti ais macam ni kitorang dapat dengan harga RM1000 tepat tepat.
kedai lain harga RM1000 lebih. yang ni dapat murah sikit.



dapur. gas tak beli lagi.

nantilah bila dah pindah masuk rumah betul-betul,
baru kita hubungi pihak pembekal gas.
tunggu nak beli perabot pulak. dan langsir.
hoh kain langsir, di manakah kauuuu.

6 comments:

khairie rahman
at: April 22, 2013 at 2:55 PM said...

peti sejuk tu samaaaaaa dengan peti sejuk aku!! model nama FARA kan! lolololol!

wani ezryl * says:
at: April 22, 2013 at 5:52 PM said...

hah! siap ada nama!! HAHAHA. kta xsempat nk bg nama lagi :P you're so attached with your appliances isn't it? hihi

khairie rahman says:
at: April 23, 2013 at 1:14 PM said...

no lah, the name of that model is FARA something2. that's why i call it FARA, hahahaha.

wani ezryl * says:
at: April 23, 2013 at 6:17 PM said...

laa peti sejuk tu ada nama ke? xtau pulak! lolx. ok nanti google nak tgk :P

mAmA cHumiL says:
at: June 3, 2013 at 12:04 AM said...

bli mana peti ais tu?

wani ezryl * says:
at: June 3, 2013 at 10:29 AM said...

peti ais tu beli kat kedai onking, pekan banting. kedai ni ada jgk cawangan kat tempat lain. bangi ada rasanya.