Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, April 15, 2013

letting go

tadi min datang singgah ofis,
nak ambik barang.
oh, min ni colleague sy yang baru balik DP*A.
tapi batch kali ni, lepas habis DP*A, majoriti kena tukar kementerian.
so min dapat kat KD*N.
banyak la jugak dengar, kawan ni pergi ke sana, kawan tu pergi ke sini.
ada yang happy dapat tukar, ada yang tak.
sebab ada yang sebelum ni dah kerja kat negeri sendiri kan.. dah ada family kat sana.
tiba-tiba kena tukar tempat lain. tak ke havoc.
time batch sy dulu beria-ia kitorang mintak tukar, tapi tak dapat. haha
jadi pertukaran semua ni ikut batch la.
ada batch yang dapat tukar, ada yang tak.

so bila min pindah ke kementerian lain,
tempatnya akan diambil oleh budak baru dari kementerian yang lain itu.
siapa?
tak tahu lagi. hari ni baru lapor diri.. ntah-ntah ada orientasi.
so nanti-nanti budak baru ganti min akan masuk la.
of course akan rindu min.
tapi sy ambik chance ni untuk tukar kubikel.
i took min's and biar kubikel lama sy tu bagi kat budak baru.. tee hee.
sebab kubikel lama sy tu terbuka sangat.. kat laluan orang lalu-lalang. kurang privacy la.

tadi aktiviti pindah randah pun berlangsung..
mintak tolong raja, kak la, kak nor.. mereka sangat la helpful.
raja je jadi mandur sebab dia ada kerja pagi tadi, so dia datang lambat sikit and barang semua dah siap pindah. tak sempat dia nak tolong. hahaha
lebih kurang sejam kot pindahkan barang. ok la.
sekarang tengah duduk kat kubikel baru HAHA

sy pindahkan cepat ni pun sebab esok tak de kat ofis, nak pergi outstation.
jadi sebelum budak baru masuk (which i dunno when),
baiklah kita kemas-kemaskan dulu tempat beliau ;)

oklah. nak balik fetch husband.
ada banyak benda nak buat balik ni.
mungkin tak sempat blog masa outstation, sebab jadual packed sampai malam.

cya then. bai!

2 comments:

Namee Roslan says:
at: April 15, 2013 at 6:53 PM said...

kadang dalam hidup ni banyak benda kita kena let go kan walaupun sedih. siapa lah buadak baru yang akan masuk tu agaknya kan ! :D

wani ezryl * says:
at: April 17, 2013 at 12:16 AM said...

betul. patah tumbuh hilang berganti katanya.. tp yg ganti tu takkan sm dgn yg dh patah. huuuu