Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, April 11, 2013

musim hujan is back?

oishh sekarang ni tengah berlaku pra pensijilan 5S kat ofis *sapu-sapu habuk*
ye, time lunch hour ni! ekeke
(tak lapar ke panel? :P)

oh sy bukan nak cerita pasal 5S.
ni cerita semalam.
hujan lebat okeh.
bukan saja di putrajaya, di KL juga. sampai banjir. sampai masuk paper.
lama dah tak hujan gini.
sebelum ni musim panas berdenting je kan.
sy suka je hujan. sejuk. haha
tapi yang tak suka adalah bila kena drive time hujan. hujan lebat to be exact.
gile tak nampak jalan, kau!

ni time baru nak keluar dari ofis. dalam pukul 6 camtu. belum keluar pagar lagi.



ni odw nak ke ofis husband untuk fetch beliau. dah semakin gelap.



sampai ke jambatan putra. hambik ko effect wiper :DD



hujannn. best woahh.



time ni dah odw nak balik rumah in laws. kat area dengkil.

yosh bagi yang baru tau,
husband & i tinggal dengan in laws mostly on weekdays.
sebab tak la berapa jam nak ke ofis banding dengan jalan dari shah alam (my parents' home).
sekarang ni pulak tengah gigih mensurvey barang untuk our new home.
nanti rumah tu dah diisi, kita move in la kan. hehe

mesti ada yang tertanya kan, how's living at in laws' house.
haha ok je. in laws adalah baik.
pagi-pagi mak mertua ai selalu buatkan kitorang breakfast.
kadang kalau sy basuh baju dalam washing machine, datang-datang tengok dah tersidai. MIL la tu yang sidai. baik betul. hihi
FIL pun ok, boleh borak-borak kosong.
tapi sy tak la sempat nak borak banyak hari-hari sebab balik rumah dari ofis pun dah maghrib, kadang malam. cumanya wani e kat rumah in laws tak ada kontrol sopan. ai hu ha macam biasa je :D

ok excited sungguh husband makan burger mc d. katanya lapar semalam, so ke mc d kita.









yes, i'm my husband's ultimate stalker. HAHAHA (comel weh tengok dia makan!)


oh. berita berita!
kucing oren ekor pendek (ada sekor lagi ekor panjang) kat rumah in laws dah selamat melahirkan! wee.
ada 4 ekor anak dia. 3 kaler oren macam dia, seekor kaler hitam (ada putih sikit) tetibe.

semalam balik dari keluar malam,
husband & i jenguk dalam kotak. lama jugaklah menengok diorang. so cuteee.
tapi lama lagi husband ai.
sy dah siap masuk bilik, dia dok lagi kat tepi kotak tu main dengan anak-anak kucing ahahah.
tunggu anak-anak kucing besar sikit, dah nampak rupa, dah boleh bukak mata, mesti lagi cute kan.

husband tengah tengok anak-anak kucing.

ok tu je kot.
hari ni plan nak beli barang letrik.
may be mesin basuh, peti sejuk.. yadayada.
nanti sy update lagi. kbai!

3 comments:

::zLyNn:: says:
at: April 11, 2013 at 11:24 PM said...

ala sopannya laki ko duduk tgk kucing wahahahaha

luqman zakaria says:
at: April 13, 2013 at 6:45 PM said...

bestnye ujan..kt sini x ujan nih...hehe.salam kenal!

wani ezryl * says:
at: April 14, 2013 at 11:26 PM said...

lin^ beliau memang penuh dengan kesopanan dan kesusilaan! wahaha


luqman^ kat sini mana tu yg xhujan? best jugak la kalau hujan. sejuk sikit bumi. haha. salam kenal, luqman!