Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, April 14, 2013

kedai perabot murah di shah alam

kitorang masih dalam pencarian perabot untuk diisi di dalam rumah baru.

asalnya nak cari sofa murah la kan.
merata pergi.
harini we stumbled upon this kedai perabot kat seksyen 9..
99 home design.
diorang ada jualan stock clearance.
memang murah la perabot-perabot yang ada compared to kedai lain. cantik pun cantik.
so kepada sesapa yang nak cari perabot baru murah, boleh la try kat sini.


meja makan 4 seats RM339 je.



meja makan 6 seats pulak RM669. huahaha



kabinet tv.



half leather L-shaped sofa.. RM449. harga asal lagi mahal, tapi sebab stock clearance kan.



meja kopi ni pun baru RM149.



another meja makan.. RM559.



suasana di dalam kedai.

time kitorang datang tu ada sorang je yang jaga.. manager dia kot, nama micheal (ye memang ejaan macam tu). dia bukan orang sini.. tak tau la bangladesh ke nepal ke negara mana haha. tapi dia nice la.
tapi kedai dia aircond rosak, so mengipas la kita :P

husband cakap nak survey lagi kedai lain.
tak pe nanti kita tengok macam mana.
siapa yang interested, boleh ke kedai perabot 99 home design di seksyen 9, shah alam.
area blok-blok kedai kat plaza masalam tu. belah-belah belakag sikit. belakang daripada mc d.
HQ dia pulak kat klang. kampung batu belah.

ok till then.

23 comments:

cikcoklat a.k.a Haiza says:
at: April 17, 2013 at 12:14 PM said...

try pegi perabot kt equine berhadapan dgn jj..n sebelah kedai electric..ctu pon murah2 n boleh tawar-menawar serta free delivery...waah dah mcm promoter...sy pon slalu beli kt ctu

Anonymous
at: May 2, 2013 at 10:21 AM said...

JJ mna tu?

Wani Sakri says:
at: July 3, 2013 at 8:42 PM said...

tgh cari kedai perabot murah..thanx for sharing ;)

Jadikan famili anda FAMILI FANTASTIK!!

wani ezryl * says:
at: July 3, 2013 at 9:51 PM said...

cik coklat^ ada 1 lg belum beli.. meja mkn! haha ok kalau lalu kat sn may be akan singgah. thanks for sharing!


anon^ jj equine la agaknya tu.


wani^ ok sama2.. semoga berjumpa dgn yg berkenan di hati.

aziean Yan says:
at: July 26, 2013 at 9:27 AM said...

Klang dkt mana ye...skrg tengah nk cari perabut

wani ezryl * says:
at: July 27, 2013 at 3:38 PM said...

klang kat alamat ni :
99 HOME DESIGN
Lot 864, Jalan Kapar, Batu 2 1/2, Klang, 42100, Klang, Selangor

ni no telefon : 03-3343 3033

wrought iRon says:
at: September 19, 2013 at 10:46 AM said...

klw alamat kat sec 9 mana yea?

Nurzarinah Mohd Zakuan says:
at: October 21, 2013 at 9:46 AM said...

cool! Tqsm for sharing. saya sedang mencari dining table..dah byk jugak tpt survey

wani ezryl * says:
at: October 21, 2013 at 1:13 PM said...

wrought iRon,

ni alamatnya :

No.18, Ground & 1st Floor,
Jalan Tengku Ampuan Zabedah G9/G,
Section 9, 40000 Shah Alam.

No. Telefon : 03-5880 2981

wani ezryl * says:
at: October 21, 2013 at 1:13 PM said...

zarinah, sama-sama. semoga berjumpa dining table yg berkenan di hati :)

fafa
at: October 28, 2013 at 3:13 PM said...

Agak2 murah lg x...berkenan dgn coffee table n cabinet tv tu...murah betol.. :)

wani ezryl * says:
at: October 29, 2013 at 10:19 AM said...

murah lg kot.. sebab kedai ni mmg jual perabot harga murah. tp macam sofa, xde la full leather. half leather ada dgn harga yg lebih murah.. gitu :)

Kalam Suci says:
at: April 9, 2014 at 9:28 PM said...

Katmana 2 ?????

Kalam Suci says:
at: April 9, 2014 at 9:29 PM said...

Kat mana jj 2?

Kalam Suci says:
at: April 9, 2014 at 9:30 PM said...

Katmana 2 ?????

wani ezryl * says:
at: April 10, 2014 at 6:14 PM said...

kalam suci, mungkin di equine park, bangi. sana ada jaya jusco. cuba cari kat depan jaya jusco tu.

Mia Zahira says:
at: August 18, 2015 at 6:59 AM said...

kat sini boleh bayar ansuran ke? ke kena byr cash? sbb ingt nk amik prabot byr ansuran je. tak mmpu nk cash, bnyk lg komitmen lain. hehe

wani ezryl * says:
at: August 18, 2015 at 7:29 PM said...

mia, xsure la pulak boleh ke tak bayar ansuran tu. awk kena pergi sana tanya kot.

Encik Topeng says:
at: August 19, 2015 at 1:53 AM said...

mia, ansuran skrg aku rasa kt courts offer murah. pakai flexicredit. skrg pon ada yg baru punya. flexihome. pakej bli brg2 keperluan rumah. try g usha.

Ahli Parlimen says:
at: August 20, 2015 at 7:58 AM said...

oh flexihome tu. yg boleh kumpul barang2 yg kita nk bli dlm satu plan. elok jugak tu. plan tu pon courts bg kredit smpai rm20k. payment term pon boleh tarik smpai 72 bulan.

Baharuddin Che Din says:
at: August 21, 2015 at 10:22 AM said...

mana2 pon boleh kt courts. cash boleh ansuran boleh. klau nk bayar cash better g ujung mnggu. mmg murah kalau ujung mnggu . diskaun smpai stgh harga brg

Riya Eswaran says:
at: May 9, 2016 at 9:24 AM said...

Whatsapp nkmbor atau alamat kedai near kl

wani ezryl * says:
at: May 21, 2016 at 1:41 AM said...

riya, sorry tak tau la kedai area KL sebab tak duduk kat KL.