Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 16, 2013

warm bodies

baru balik tengok wayang ni.

kali ni tengok 'warm bodies'. kat subang parade la yang terdekat kan. malas nak pergi jauh-jauh.

sy & poster.

i really like the movie.
bukan setakat sebab movie ni pasal kisah cinta.
but it makes me appreciate life even more.

ceritanya pasal si zombie ni, R (yang tak ingat nama sebenar dia sebab dah bertukar jadi zombie.. haha) jumpa dan selamatkan this girl, julie.
sebelum tu si R ni dah makan otak boyfriend julie dah :P
R tinggal kat lapangan terbang.. rumah dia adalah sebuah kapal terbang yang besar. coolness.
so dari situ la diorang start to know each other
and R ni lama-lama changing jadi manusia.. so do the other zombies.
cuma ada zombies jahat yang dah totally bertukar jadi tulang-temulang hidup.. a.k.a. bonnies.

so nak tau camne kesudahan movie ni?
go watch. it's interesting. really.
dan ceritanya ada part yang kelakar-kelakar, so bukanlah movie yang seram sangat.

jadi marilah hargai kehidupan ni.
sebab zombies yang mati tu pun berperasaan nak hidup.
diorang tak tahu rasa sejuk, rasa panas, tak tahu nak tidur pun. and they miss that.
perasaan hidup ni adalah satu perasaan yang awesome.
dan hidup yang bermakna adalah bila kita tau nak hargainya..
caranya adalah dengan hargai orang-orang di sekeliling kita ^^

ok enough rambling.
time to sleep.
nyte nyte!

0 comments: