Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, March 08, 2013

happy women's day!

ye.
selamat hari wanita sedunia diucapkan kepada semuaaaa wanita kat planet ni! (yang baca blog ai! hihi)

tak tau la definisi 'wanita' tu sebenarnya untuk female yang umurnya start dari berapa.
dulu ada yang cakap bermula dari 30 tahun. (or 40?? *garu garu kepala*)
nak check kamus, malas.
so kita anggap la wanita ni semua lady-adult yang ada di atas muka bumi ini. teehee ^^

hari yang awesome ini ditujukan khas untuk :

1. my mom, mama zakiah. -rocks my socks big time.
2. my MIL, mak. -for having my husband as a child :) xde beliau xde la mohamad iskandar. hihi
3. my grandma, tok yam. -walau jauh di mata, gwe sayang banget sama nenek gwe.
4. my mak angkat, mak. -(ye, ai ramai mak. haha) yang always treat me well.
5. my nenek angkat, nenek kiah. -yang menjaga sy masa sy kecik dulu. such a great woman.
6. my GIL, nenek inem. -(serius tak tau eja but tak kisah la ejaan tu hoi). yang super rajin.
7. my aunts. nak listkan semua ramai woih. -cik arah, cik mah, cik long, cik su, cik ija, cik yah, mak lang, mak long, mak ngah, mak teh, induk ruby, induk besar, induk kecik, induk nah, induk umi, induk som.. hoi sape lagi aku tertinggal ni.. hahaha. kalau termiss harap dimaafkan.
8. my aunts sebelah husband. -tapi tak dapat nak list sebab tak ingat nama ramai-ramai hahaha
9. my superior, Dr. and our office members yang bergelar 'wanita'.
10. my dear friends (kalau la terklasifikasi sebagai 'wanita') hehe
11. my readers

oh. tambah lagi dengan mak-mak kepada kawan-kawan yang sangat ramai.. mak putri, mak raja, mak atol, mak hazlin, mak alin, mak azra, mak durra and all the moms lah. hahaha

women are special sebab walaupun pemimpin adalah lelaki,
but women do a lot for their family, society, country..
especially those who being a mother. hoish pengorbanan mereka tidak tertanding walaupun buat pertandingan lari berganti-ganti sambil lompat pagar. tak tertanding ok *what the-- analogy--*

again..
HAPPY WOMEN'S DAY to alllll the women.
semoga lebih banyak contribution kepada semua di sekeliling.
semoga lebih dihargai.
semoga cintai diri sendiri dan jangan pernah putus asa.

have a fantastic women's day!

3 comments:

::zLyNn:: says:
at: March 8, 2013 at 3:26 PM said...

happy women's day dear... stay gorgeous as always ;)

kaizenDaGreat says:
at: March 8, 2013 at 6:09 PM said...

Selamat hari wanita kepada kamu dan mak kamu! =D

wani ezryl * says:
at: March 9, 2013 at 8:36 PM said...

lin^ stay awesome as ever!! biasa topik2 wanita ni ada dlm 3R.. tp dah xde dah prog tu.

raja^ yoshh kepada raja & mak raja juga!! terima kasih kepada semua wanita di sekeliling kita!