Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, March 18, 2013

sesak day

haiyoh hari ni rasa sangat penat, rasa macam nak cuti je.
it's not the monday blues,
sebab ada hari-hari isnin sy yang rasa seronok dan sihat je untuk bekerja.
tu lah pasal, semalam gigih pergi purple walk,
petang pulak keluar ada urusan lain.
patutnya duduk rumah je berehat time weekend.
ini tak, nak pergi sini, pergi sana. kan. hehe

my body feels aches, pun mungkin sebab lama tak bersenam.
paling horror kaki kiri la.
rasa macam balik rentas desa sekolah.
where the pain will heal in about 3 days or ahead.
ai bukan whine ye, ai memang sakit kaki betul ni.
yet korang tau saja kat ofis ni nak pergi mana-mana pun kena menapak jauh.
toilet, kafe, bilik bos kat hujung jalan.. HAHA
semua pakat nak duduk jauh-jauh saja. ok finelah :P

pagi tadi.
yeee pagi tadi.
apalah namanya shah alam kalau tak jam.
ingat KL je jam? hoho
tak, sekarang ni 1 malaysia pagi-pagi semua tempat jam.
i was like.. "mana kereta-kerata semua ni datang?? zaman dulu tak banyak camni pun."
yeah, nak fikir zaman 90s dulu shah alam mana nak sama dengan sekarang.
ofis bertambah, rumah bertambah. penduduk bertambah.
kereta mampu milik. petrol ada subsidi.
jadi tu la pasai jalan jam! HAHAHA

on the way berlepas dari rumah *macam naik flight pulak nak 'berlepas' kan :P*
husband cakap sakit perut pula nak ke toilet.
ok ok tengok jalan di depan yang super banyak kereta..
tengok jam. ni kalau patah balik rumah ni mesti tak sempat.
dengan kejamnessnya sy minta husband drive terus and berenti kat stesen minyak.
memang hazab la beliau sepanjang jalan tu *sorry, husband! guu*
nak sampai stesen minyak tu kena rempuh jam lagi.
padahal dekat je stesennya.. tapi sebab kereta banyak.. haihs~
sepanjang jalan tu kerja sy adalah menenangkan beliau sahaja.. hehe

memang banyak la dugaan nak pergi ofis hari ni.
kalau lalu simpang kiri (patut boleh belok kiri kalau tak de kenderaan kan),
ada pulak kereta bengong yang duduk kat lane kiri tapi nak jalan straight.
maka sama-sama la kita semua berderet tunggu lampu merah bertukar hijau, baru boleh jalan (belok kiri).
haiya kereta selfish serupa ini pun ada ke.
stressful sungguh.

tapi hari ni husband hantar sy dulu pergi ofis.
so at last husband la yang terlewat masuk ofis 6 minit.
it's either one.. sy atau husband yang akan lewat.
feel sorry for him.
jalan raya pada pagi isnin memang kejam.
tak boleh nak buat apa dah.

we both tired and rasa nak cuti.
my body aches,
and he on the other hand, (i think) is demotivated to go to work.
dengan keadaan ofisnya sebegitu rupa.

harap esok adalah hari yang lebih awesome daripada hari ini.
i hope.

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: March 18, 2013 at 6:42 PM said...

bersabarlah dan bertabahlah kawanku!!! u ken du it!!!

wani ezryl * says:
at: March 20, 2013 at 12:54 PM said...

yoshh tq, raja!! semoga hari2 seterusnya adalah hebat!!