Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, March 17, 2013

1Million Women Purple Walk

teka teka cepat pagi ni sy pergi mana??
*cetts sudah terang lagi bersuluh ada tajuk entry kat atas tuuu*

HAHAHA.
pagi tadi telah ke putrajaya untuk join 1million women purple walk.

event ni untuk wanita-wanita seluruh malaysia.
so untuk area pelabuhan klang, mission adalah untuk kumpulkan 400k wanita dalam event berjalan kaki ke dataran di putrajaya (termasuk lelaki pun ada yang join. kudos!).
kalau negeri-negeri lain buat kat ibu negeri masing-masing la kan.

kalau datang sini boleh sesat.
ramai sangat orang!
i couldn't find any of my office mates. lolx

cangg!! yours truly di women purple walk.



pergi dengan my mom.

yoshh sebab my mom kerja KL..
yang kerja KL pun kena datang ke putrajaya.
maka gigihlah kami pagi-pagi ke sini.
sorang in her 50s, sorang lagi tengah pregnant.
bagus sangat tu kan. haha


tunggu kat sini sementara my mom pergi menapak kat depan galleria untuk register.

sy tak register pun sebab tak jumpa tempat registernya! hahaha
(lain kementerian lain booth).
call kak fazidah *colleague* pun dia cakap tak jumpa booth ofis kami.
oklah tak pe.
nak jalan jauh cari booth memang tak la.
mengah makcik ni. maka duduk je la di situ.. di depan khemah makanan percuma. gahaha


mencari baju pun gigih satu hal. ada kementerian yang bagi baju, kitorang pulak kena pakai baju sendiri je. so i looked for L size. saiz XS sudah tidak muat bagiku.. srott.



i'm here, peeps!



orang ramai dah mula berjalan kaki ke dataran kat main stage.



took the photo of my mom :) love her loads!



us.



serius memang super ramai!!



meet mom's new friend.. from audit.



time ni PM tengah bagi ucapan.



kami kami ni dok belakang tabir je. belakang tabir pun dah penuh sesak.. bayangkan kat main stage sana.



berposing saja ko, wani :P



ni lah ai cakap kat belakang tabir tadi. ramai kan. budak-budak univ, makcik makcik semua ada. pelbagai lapisan bangsa dan umur.



mama sy yang super baik hati.

yelah time balik tu masa lalu khemah makanan,
(mind you, khemah makanan percuma ada di merata-rata tempat!)
kami dipaksa mengambil banyak-banyak bekal makanan (nasi, ayam masak merah).
so ambiklah dalam enam bekas. HAHA
bukan tamak, ye. tapi dipaksa :P
dahlah kereta parking gila jauh sebab jalan tutup kan.
parking kat area belakang building.

so on the way nak ke kereta *yang jauh itu*,
ada nampak sorang pakcik ni tengah bersihkan jalan or something.
nampak letih segala.
my mom bagi dia sebekas. sy bagi dia air.
pakcik tu kelihatan sangat gembira dapat makanan.
see see my mom is very kind kan.
patut la pun turun ke anak dia.. keskeskes OHOK


wani jumpa pasar bergerak 1malaysia!! wee hoo!

(nak masuk tak sempat dah sebab tengoklah bebanan di tanganku!! hahaha)


muka hyped. tak padan tengah sarat tu T_Tv



ok dah tu je. vainness sat :DD


basically jauh jugak la jalan,
but enjoyable.
anggap la sekali sekala bersenam.
tapi sy tak boleh penat sangat. kena rehat kot.
so balik rumah tu terus mandi.
kemas-kemas bilik.
makan.
rehat.

tetiba hujan lebat pulak petang.
heaven woah sangat.

oh mesti korang tertanya *tertanya ke??* :P
mana husband tak ikut sekali women purple walk.
dia pergi temankan adik dia dengar taklimat kolej. sebab kena bawak penjaga.
see my husband is oso nice person oneee hahaha.

harapnya tercapai la target nak dapatkan 1juta wanita berhimpun dalam 1 event ni.
kalau korang pihak penganjur kira-kira dapat dalam 999,999 orang peserta,
jangan bimbang.
memang dah cukup 1juta orang sebenarnya.
sebab sorang lagi tak register cause tak jumpa booth pendaftaran. HAHAHA

k k signing off.
nak gi makan ayam masak merah lagi.
katanya dapat lima bekas kan.

6 comments:

::zLyNn:: says:
at: March 17, 2013 at 10:00 PM said...

Gigih sungguh mak buyung nih!!!

syira says:
at: March 18, 2013 at 10:41 AM said...

kami dapat baju ^^

wani ezryl * says:
at: March 18, 2013 at 1:40 PM said...

lin^ sakit badan gwe hari ni! adoiiii haha


syira^ untung la korang dapat baju free hehe

kaizenDaGreat says:
at: March 18, 2013 at 7:19 PM said...

ketabahan wani harus dicontohi!!!

wani ezryl * says:
at: March 20, 2013 at 12:55 PM said...

tabah x berapa nak tabah la.. demam dah ni. ohok

Anonymous
at: March 23, 2013 at 1:26 PM said...

bagusnyer g purple walk..i umah blkg ni pun, walk2 atas katil jer..hehehehe.. maklumler br smpi dr OBS..mn tau aktiviti di putrajaya..