Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, March 29, 2013

make up

wahh dah hari jumaat ke?? *tengok kalender 10 kali*

ofis ni dah kosong sebab kebanyakannya dah get ready nak pergi team building sepanjang weekend ni kat janda baik (sampai ahad). happy team building to you guys!! :)
sorry tak dapat nak join sebab few things came up and sesungguhnya sy memang suka aktiviti kat team building (contohnya flying fox ke kayak ke apa HAHAHA) tapi keadaanku tidak mengijinkan. kalau diorang buat aktiviti outdoor sah-sah tak dapat join yang lasak-lasak tu *merembes mucus*

tak pe, there will always be next time kan.

pagi tadi odw nak pergi kerja dengan husband,
dengar radio topik pasal make up.
basically pasal perempuan yang cannot live without make up or make up obsession gitu :P

maksudnya apakah?

"kalau keluar produk make up baru, diorang mesti nak beli. barulah gila make up." kata husband.

oo ye ke. sy ingatkan macam.. kalau pergi mana-mana je wajib make up, hatta ke pasar sekalipun. kan?

macam sy ni jenis pemalas lipas nak make up. ye serius.
lipstick ada 1 je, blusher ada 1 jugak, eyeshadow ada 2 je (tu pun tak pakai HAHA).
selalu tengok orang beli lipstick at least 2,3 kan.. macam-macam kaler. kita 1 kaler tu je la yang pakai pun, tu pun bukan selalu.
foundation sudah lama kutinggalkan.
sebab ambik masa lama nak berfoundation pastu nak bedak pulak.
salute la kat siapa-siapa yang ambik masa berjam-jam make up nak pergi kerja / pasar / mana-mana je lah.

kadang kalau tengok orang make up, at least mesti ada pakai eyeliner.
ai ni seumur waktu ni tak pernah pakai eyeliner okek! *muka terkejut pengsan*
adakah kerana tak pernah memiliki sebarang eyeliner?
dulu ada beli sebatang, pastu hilang tak sempat nak rasmikan pun T_T
pastu dah malas nak beli. bagus tak. HAHAHA
(tu tak masuk lagi yang suka bermake up siap pakai coloured contact lens. artis, kau!)

tapi pun husband sy bukan yang jenis suka orang make up tebal ni.
so let's go natural. kiki. jimat pun jimat duit ai tak payah beli make up mahal-mahal :P

tu belum cerita bab baju dengan tudung lagi. yang fesyen macam-macam tu kan.
ok yang tu lain kali cerita.

apapun in any ways, bersederhana lah kita dalam apa jua benda pun. jangan berlebih-lebihan.
okie dokie.



hari tu cuba char kwey teow kat kafe bawah ofis. sedap jugak! (yang ni tak de kait-mengait langsung dengan make up. lolx)

roger and out!

0 comments: