Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 02, 2013

news cap.

assalamualaikum and a very good morning! :)

gee there's like so much to type & tell
tapi tak pernahnya sempat nak blogging!! *grr*

akhirnya muncul pagi sabtu yang tenang dan tak berapa nak rushing ni.
mah haha.

was talking about sate ikan one day, and suddenly di-offer sate ikan. how coincident!

(rindu pada sate ikan terubat).



remember sy ada cakap pasal scholl footwear (massage) yang alahai comfy gile tapi harga nak cecah RM200 tu??
well hey, i found the substitute!! ;)


feeling pakai lebih kurang selesa macam si-scholl-mahal, tapi harganya empat kali ganda lebih murah :D


and now to our ketuk-ketuk dapur!!

semalam ai cuti.
jadi sempatlah pagi tu pergi pasar beli barang untuk masak lunch.
the feeling of pergi pasar; priceless *gwe cinta pasar!*
lagi pulak tu pergi time pagi.
barang semua fresh-fresh. excited sungguh. haha

can you believe it the zitness wani bought seafood?!



ikan selar kecik ni dah ada dalam fridge, so tinggal bumbu and goreng je. sy suka garing-garing macam ni.



cangg! udang & lala masak lemak cili api.
(melampiaskan kerinduan terhadap lala).

udang-udang tu ai saja letak untuk parents makan nanti.
sebab tau the dad kan suka masak lomak. orang nogori sombilan katokan.. :P


dan takkan lengkap tanpa bayam atau sayur-sayur seumpamanya. plus, bayam ni bagus. boleh jadi kuat macam popeye. fuahaha



makan!!

suka masak meriah-meriah macam ni *meriah ke?? meriah la bagi sy haha*
tapi selalu tak berkesempatan.
dengan penatnya dengan busynya lah apa.
so tunggu ada time betul-betul free baru boleh masak.

ok lah ada entries lain nak post ni.
jumpa lagi!! woots!!

2 comments:

::zLyNn:: says:
at: March 2, 2013 at 11:24 AM said...

ko cuti g nikah azra ker????

wani ezryl * says:
at: March 3, 2013 at 7:02 PM said...

ha a.. sambil2 cuti merehatkan diri yg xberapa nak rehat ni :P