Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, March 12, 2013

mood untuk berbloghopping muncul

to recall back zaman blogging yang hype di kalangan kawan-kawan dulu,
(time tu tak de banyak lagi blogs berasaskan keuntungan / jual-jual yang wujud, hence semorang menulis dengan sungguh passionate)
sy suka pergi sana sini, baca blogs kawan-kawan and interact with them.
dan sy bukan jenis yang follow berjuta-juta blogs,
or vice versa.

time tu blogs yang sy baca semuanya best!
dan ramai pulak tu kawan-kawan yang blogging.
tak kira la kawan-kawan yang sy kenal kat cyberspace, kawan univ, cous, atau bloggers tak dikenali di internet.. i'm happy reading all of it.
zaman-zaman tahun 2006-2008 kot. or may be earlier.
sebab sy tulis blog dah lama, sejak blogger belum digunapakai lagi hahaha
time tu my first blog sy pakai upsaid (blogging time masih bersekolah).
lepas tu upsaid kena bayar, so i changed to xanga kot.
lepas-lepas tu baru la blogger. wordpress pun pernah.

i enjoyed reading blogs kepunyaan marissa, yang macam dah tengok cerita kim kardashian pun ada :P
then blog nadia die-you-monster (banyak art stuff!), hyrza (artsy too), talamkuning (yusof yang suka masak macam-macam sebab duduk kat luar negara), aisyahzaini (i was a silent reader).. then time tu my friends semua rajin blog ok macam farid, ben, liza, iza semua. oh oh dan seharusnya blog peejburhan. banyak lagi blogs time tu.. tapi tak tertaip di sini.

and the thing is now..
banyak bloggers yang dulu macam ketegaran,
tapi dah bersara. kot. haha i dunno. i just assume.
sebab dengan adanya instagram *screwww instagram, now few bloggers dah tak nak blogging sebab post photos kat sana jeee sobsob there goes my reading sensation*
so sekarang sy hanya baca sedikit blog sahaja berbanding dulu.
and sy pun kadang-kadang pergi la jugak mencari blog baru untuk dibaca.
tapi tak banyak pun jumpa.

so friends/readers,
kalau korang tau mana-mana blogs yang best untuk dibaca,
rajin update,
penuh dengan passion,
(and being artistic is a bonus!)
(or being super funny / crazyyyy)..
silalah beritahu sy.
sy dahagakan blogs sebegini untuk dibacaaaaa.
i really miss the old good blogs yang sekarang dah tak update itu.
so i need to do bloghopping.
assist me please.
ok :)

1 comments:

Anonymous
at: March 23, 2013 at 1:33 PM said...

bc ler cutekarry punye blog..siap ada hadiah lagi...:)