Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 09, 2013

ramble di saturday

ellope!

buat julung-julung kalinya, *bahaha*
barulah dapat rehat dengan sempurna hari ni.
sebab dapat melepak kat rumah dan zzz dan rest dan whatsnot.
all hail hari sabtu!! *tetibe*

semalam husband and i tengok filem.. lawak ke der 2.
hilarious gilee!!
masuk-masuk je semua orang tengah gelak.
go watch.. recommended.

walaupun harith iskander cakap orang yang upload gambar teh ais kat facebook tu loser,
dan orang yang komen gambar teh ais tu lagi loser *hahaha!*
sy tak kisah,
sy suka je upload gambar makanan :D
dan kamu, and kamu and kamu yang comment gambar makanan sy,
adalah tidak loser. tidak sama sekali hehe
plus, it's just a joke, right? ;)

nah sebut pasal gambar makanan :


ada satu hari tu tapau nasi beriyani ayam madu restoran khalifa.. buat makan lunch kat ofis. heaven woah!



yang tak boleh resist tu adalah peria goreng dia. terbaik!!

time sy beli ni,
peria goreng tu baru angkat dari kuali.. taruk dalam talam.
huiyohh lepas beli tu dalam kereta dok meratah peria goreng! HAHA
lebih tu bawak gi ofis makan lunch dengan nasi beriyani. marvellous!
yosh peria memang pahit.
tapi peria goreng ni dia potong nipis-nipis and goreng garing.
pulak tu goreng dengan tepung kedai mamak hang tau la tepung kedai mamak sedap camne kan. fuh
meleleh ayaq liuq baca *dah cakap slang utara pulak ni pasai apa?! $#@!*
:P
harus next weekend pepagi sabtu gi cari peria goreng kat kedai mamak tu. hahaha
 


ni hari tu trial masak ikan bakar.

ikan bakar ni tak de la 'masak' mana.
sebab lumur pes ikan bakar kat ikan, balut dengan daun pisang, balut lagi dengan aluminium foil.. pastu panggang dalam pemanggang.
tak de masak-memasak pun di situ! HAHAHA
asalnya memang ada resipi buat pes sendiri.
tapi ai kemalasan.
ai beli pes ikan bakar adabi. try guna.
ok la boleh tahan, sedap jugak.
air asam tu first time try.
selama ni tak tau pun buat air asam. haha.



ni ada hari tu goreng kwey teow kering.

jadi la kwey teownya.. kering seperti yang diidamkan.
tapi flavournya tak sama dengan yang sy nak.
ada certain falvour haih susah nak explain.
tak pe la nanti-nanti kita try buat lagi.


ni time majlis bacaan yasin & tahlil kat ofis hari tu.

di kesempatan ni nak ucap condolence kepada syida, officemate sy atas pemergian bonda beliau ke rahmatullah.. semasa transit di jordan untuk menunaikan umrah bersama beliau & ayahandanya.

mari sama-sama sedekahkan al-Fatihah kepada bonda syida.
semoga rohnya di kalangan orang beriman dan bertaqwa.. insyaAllah.


ok nanti sambung lagi.
haipp!!

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: March 10, 2013 at 7:24 AM said...

Al-fatihah buat bonda syida.
Thanks makan-makan korang. Hehehe

wani ezryl * says:
at: March 10, 2013 at 9:38 AM said...

al-Fatihah.. daripadaNya kita dtg, dan kepadaNya kita kembali..

sama2 kasih. hehe