Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, October 24, 2015

when oh the contraction and serai cyberjaya

sebelum sy update kisah beberapa hari lalu (iaitu pergi makan kat serai cyberjaya),
eloklah diupdate sekali kisah hari ni.
yang latest. ahaha

today pergi check up lagi kat gynae.
now memang every 2 weeks pergi check up.
so bitau doktor tentang kesakitan kat bawah.
doktor pun tak jadi scan, dia terus nak check bukaan laluan.
and she said dah 2.5cm!
i, dengan muka confusenya lagi noob bertanya "sepatutnya buka berapa cm baru masuk labour room?"
"3 to 4 cm," ujar beliau. hihihu
patutlah sejak semalam sakit semacam.. rupanya dah nak keluar!
ikutkan 'sejarah' sebelum ni, lepas doktor 'seluk' je mesti tak lama lepas tu akan bersalin.
i don't know yet either i'm right or wrong about this,
but now dah bleeding (bukanlah darah mencurah-curah tu, just liquid merah sikit-sikit je) dari lepas jumpa doktor tadi sampai sekarang ni.
tapi tak ada la rasa sakit senggugut tu lagi,
so hope and pray semoga esok je lah kalau nak contraction pun. wihihi boleh pulak macam tu.
sakit tu memang sakit, sebab tekanan kat bawah.
sama macam sakit yang dirasai semalam.
so now i'm confuse either ni sakit tekanan ke atau sakit contraction.
kalau contraction sakit lebih sikit. now tak sangat kot.
jadi buat kesimpulan sendiri, belum masanya nak menjengah balik hospital tu.
bagi ai tidur-tidur dulu malam ni :P
lagipun mama cakap, lepas bleeding biasanya contraction within 24 hours.
maknanya bukan la tup-tup terus nak bersalin.
oklah macam tu. kita rest habis-habisan dulu la macam ni. haha

berbalik kepada makan-makan kat serai cyberjaya hari tu,
dalam kepulan jerebu yang menghiasi dada langit *juga dada tak langit*
kitorang pergi ke sana. makan sempena ai is naik pangkat kiranya hahaa
kira dah habis tempoh setahun probation. so now it's confirmed.
jadi mari makanlah, apa lagi :DDD

good news jugak harini,
husband juga berjaya naik pangkat.
jadi mari la kita naik pangkat berjemaah jyeah!

buat kesejuta kalinya sy nak melaungkan;
sy suka makan kat serai.
be it serai seksyen 3 ke atau kat cyber *walaupun cyber ni mahal sikit la. may be sebab location?*
makanannya semua sedap.
tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas. eh wah tetiba kan.

group photolah. senyum masing-masing!!



tu air calamansi soda husband punya. mine; jus tembikai.



couple photo!!



teethy photo!!


order tak banyak pun,
tapi cukuplah untuk 2 orang setengah makan.
(setengah tu = ariana).

deep fried brinjals.

memang akan order bendalah ni kat serai.
terung yang kat cyber lebih nipis dan crispy. sedapppppppp
meleley air liur hoiiii


ikan siakap sos samrot (3 rasa). like no other.

asalnya sy nak ikan kerapu.
tapi habis.
selalu risau dengan ikan siakap, sebab kadang ada bau lumpur ke apa kan.
tapi yang ni tak de ok.
digoreng garing dan portionnya elok je untuk 2 orang makan.


sedap sedap sedappp x10juta


then ambik ni; buttered prawn.
seperti yang diketahui,
serai adalah terkenal dengan buttered prawnnya.
udang besar ok. udang galah ke udang harimau ni? not sure.
noob udang. lolx

serdak butter+telur dia adalah sangat generous!! lazat!



ariana dok ratah terung goreng je. haish tak boleh jadi ni, ada pesaing :P


makan sedap, tapi bil keluar punyalah kagum.
tak yah la bitau jumlah, tapi udang tu je sepinggan dah RM52!!
haha ha ha haa.
nasib baik sedap :DDD
tapau pavlova satuuu bawak balik :)
yumminess.

next time akan pergi lagi. haruss!!!
tapi bukanlah selalu.
kena time special-special, baru la rasa special. lolx

di kesempatan ni,
nak minta maaf kat semua.. atas salah silap sy.
doakan perjalanan melahirkan baby kedua ni berjalan lancar.
all the best to me.

toodles and good night! :)

2 comments:

kesh says:
at: October 25, 2015 at 4:45 PM said...

good luck wani...u da cukup bulan ok la. i ni dh rasa sakit2 tapi ade sebulan lgi to go..cemas je rasa. wish u the best and may Allah bless you and may the birth of ur child bring happiness and barakah..

wani ezryl * says:
at: October 25, 2015 at 6:46 PM said...

all the best to you too, kesh! mine pun awal lg ni, belum EDD lg. tggu time jugak. klau you sakit boleh pi hospital/klinik check, biasa dpt MC. boleh rehat kt rumah. my prayer goes to you too :)