Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, October 01, 2015

kesayangan

loove my daughter.
at two years old, tak banyak fuss nak jaga dia.
baik je and ikut kata.
tak de nak tantrum ke apa.
kalau tak dapat apa dia nak, ada la menangis sikit sambil melutut dramatik.
tapi lepas tu dah ok balik and be nice again. lolx
(cuma cerewet makan je budak ni hoo mengikut ai la tu time kecik dulu :B)

so umur muda-muda ni memang dah start ajar dia nilai-nilai murni *kihkih*
kemas baldi lepas mandi, simpan kasut, buang sampah, say thanks (walaupun dia tak praktikkan lagi saying thank you and asyik nak ajuk kita je lolx), love the animals and so on.

untuk usia semuda dia,
boleh dikira agak berdikari la.
pulak tu mama dia ni pemalas lipas kan.
nak remote control pun minta tolong dia ambikkan. punyalah. hahaha
(dia suka tolong ambikkan barang-barang. so jangan kecewakan dia hihi)
*i am pregnant ok. she should help me. rofl*

i just hope bila dah teenager nanti dia kekalkan prestasi dan tak rebel sangat.
prestasi katanya lol lol
(budak remaja dan rebel tak dapat dipisahkan) (well hope not) (please don't) :'DDD

rutin ariana lepas balik ke rumah dari taska, ni lah dia :


sampai rumah tanggalkan selipar dulu. pakai seluar lubang-lubang, so shy shy nampak pampers. kita starkan pampers dia. hahaha



lepas tu terus simpan selipar kat rak.

yang kelakar tu husband la biasanya rajin suh dia simpan selipar kat rak.
tapi husband selalu je letak selipar dia sendiri atas lantai. hahaha
ada sekali tu ada musim ariana sepah je selipar dia atas lantai.
balik je tanggal selipar, terus masuk rumah.
lepas tu kita ingatkan dia balik suh kemas selipar.
now everytime balik memang dia ingat nak simpan la.


lepas tu gigih nak masuk. tak bukak kunci pintu pun lagi hahaha


then masuk rumah, main.
macam semalam,
masuk-masuk terus pi kat ruang tamu, main mainan animals dia.
kalau main sorang tak pe.
ni dia mengajak kita main sekali.
dengan tudung baju semua tak bersalin lagi.
masuk-masuk rumah terus kena main animals. waaaa

and rutin biasa dia,
tengok youtube. hahaha
kitorang tak belikan dia tab ke apa ye.
kalau nak tengok youtube, kat rumah je.
kat luar tak de nya.

tapi dia banyak belajar la kat youtube ni.
belajar benda baik-baik aje haha.
pandai pulak tu pilih video sendiri.
ai la ajar kahh.
(kalau tak ajar, nanti dia sibuk panggil kita suh tekankan).
nasib baik komputer touch screen.
kalau pakai mouse mau minggu depan pun tak bukak-bukak videonya :'D

pakar tekan-tekan video youtube. lolx

and lagi satu yang bagusnya,
ariana ni agak pembersih.
kalau makan memang mulut tak nak comot (kecuali kalau dia tak nampak kecomotan itu).
kalau tangan kotor kena coklat or serdak-serdak ke, dia nak pi basuh jugak tangan tu.
or minta tisu kat kita.
kadang dia hulur tangan suh kita bersihkan.
hamboii.

ni petang ni sah kena main animals lagi ni hahaha.
till then!

0 comments: