Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, October 03, 2015

kucing-kucing

husband was not home for a week sebab pergi outstation sabah/sarawak.
sat lagi balik la tu, dah on the way dalam flight.
sementara dia tak de tu,
kucing-kucing sy yang ambik alih jaga.
now memang ramai umat kucing kat bilik tu.
bella, biskut and 5 of their kids.
kids katanya hahaha. kittens lah! :P

ai is geram dengan si kecik-kecik ni.
ada particular sekor ni.
tak de bagi nama pun,
tapi antara 5 ekor ni, dia la yang paling nyaring.
kalau angkat je nak bising.
ni kalau berlakon dalam cerita horror or thriller, tak boleh blah watak-watak bising macam ni.
mengundang watak jahat untuk tau lokasi kita. lolx

ye lah biasa kucing jenis-jenis ni mana nak bising sangat kan.
behave je.
ni tak. dia sekor la bising.

hari tu sempat la tangkap gambar/video diorang.
dah penat main-main lari sana sini, time to sleep.
comel betul, semua ambik port masing-masing and slow-slow tidur.




elok je bersusun kan.



yang ni terdampar sekor-sekor kat satu spot lain.



yang ni dah terkulai layu haha



si terkulai layu dari pandangan sisi depan :P



ni bapaknya, biskut. yang paling gems among the bunch.



maknya, bella. semakin kurus sebab menyusu kot.



ni sekor lagi on the way to la la land.


sebelum ni bella ada jugak anak 2 ekor.
3 ekor sebenarnya, tapi 1 dah mati masa lahir tu.
so 2 ekor tu dah dijual bila dah besar sikit.
they're in good hands.
tuan diorang pun selalu update kat fb.
ni kenit 5 ekor ni kalau dah besar memang akan jual jugak la.
larat kita nak jaga ramai-ramai dalam rumah kecik ni.
nanti kang bella pregnant lagi, tambah kittens lagi.
tapi sekor tu MIL nak. so may be akan bagi dia.

kadang rindu jugak kucing-kucing sy kat shah alam dulu..
especially carpet dengan biskot la.
dua-dua dah tak de.
lepas depa berdua tu, ada keju.
now keju pun dah berdikari kat luar tak dok rumah dah sebab kucing jantan kan.. suka keluar and tak boleh dok dalam nanti dia 'spray' merata. ahax
now kat rumah sana memang tak de dah kucing.
mana nak dapat kucing loyal macam carpet dengan biskot tu.
now tak de attached sangat dengan kucing-kucing macam dulu.
sebab tak sempat pun. husband je yang jaga selalunya. kucing dia pun haha
kalau attached sangat nanti nak let go sedih pulak.
so biarlah mereka kan. asalkan makan cukup berak bersih kihkih

till then!

0 comments: