Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, May 15, 2013

teacher's day : a photo meme

HAHAH lama tak main photo meme kan.

ok sempena hari guru esok ni, sy nak main photo meme dengan menggunakan Google Images.
type jawapan pada Google Images dan ambik gambar yang pertama dalam search result sebagai jawapan kat sini.

mari kita mulakan!!

1.nama sekolah rendah



yoshh ini sekolah rendah sy.. S.R.K. seksyen 19, shah alam. now dah jadi S.K.
sekolah yang berdekatan dengan rumah parents ziana & anuar zain. xD


2.nama sekolah menengah

sekolah menengah pun kat seksyen yang sama. ahaha.
sy tak suka ke boarding school. sekolah berhampiran rumah adalah awesome!!



3.nama sorang cikgu dari sekolah rendah

haha bila taip 'cikgu kamsini', keluar gambar girl ni pulak :P
cikgu kamsini adalah cikgu kelas darjah 5 sy yang hari-hari pakai baju, handbag & kasut matching warna. hm i wonder how her wardrobe looks like.. ;)
dan sy adalah teacher's pet beliau. akaka.


4.nama sorang cikgu dari sekolah menengah

taip 'cikgu zahida', keluar pulak gambar ni.
cikgu zahida adalah cikgu BM sy. dia yang bawak sy bertanding pidato kat luar sampai peringkat daerah. sampai harini, tiap-tiap tahun sy akan bagi kad hari guru kepada beliau. ^^


5.nama cikgu disiplin yang garang gile

cikgu zaman. memang terkenal kegarangannya sampaikan ada kes student tak puas hati then bakar bilik displin.. masuk surat khabar utusan muka hadapan! lolx.
tak pasal-pasal sekolah ai jadi sekolah budak jahat :P
cikgu zaman kalau gunting rambut budak lelaki yang panjang, dia potong sebelah je pastu bertingkat-tingkat. memang buruk gile la.. kahkah


6.hadiah yang kamu selalu bagi time hari guru kat sekolah :

bunga. biasanya untuk cikgu yang special, bagi hadiah besar sikit.
tapi untuk hampir semua cikgu yang mengajar kat kelas, sy bagi bunga.


7.tajuk lagu yang sesuai untuk hari guru :

ntah, but selalunya time hari guru akan ada lagu ni.. cikgu-cikgu akan menyanyi koir.. ahaks.



di kesempatan ni,
nak ucapkan
SELAMAT HARI GURU kepada semuuuaaaa cikgu yang pernah mengajar sy!!
dan juga kepada semua cikgu di dunia ni!!
thank you, teacher!! :)

0 comments: