Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, May 29, 2013

kursus stuff

hari ni sy pergi kursus sehari dengan raja *hey, raja!!* :P
may be ni kursus terakhir yang sy pergi before deliver kan.
sebab macam tak larat dah nak pergi kursus lain.
dah yang ni pun selang sejam asyik rasa nak ke toilet.. haha

kursus kali ni adalah tentang keseronokan di tempat kerja melalui komunikasi berkesan.. something like that.
penceramah sangat kelakar dan baik jugak.

kat kursus ni la baru tau term 'hormat panglima'..
iaitu dia cerita, bagi contoh suami isteri bergaduh dalam kereta.
isteri tak dapat beli kain. so sorang toleh kiri, sorang toleh kanan.
tu namanya hormat panglima. AHAHAAA

hormat panglimaaaa
hormat ke kanaaaannnn
HORMAT!

(hoho teringat zaman wataniah dulu)

dan macam-macam lagi cerita kelakar daripada penceramah :DD
gelak guling.

awal-awal tu duduk depan, tengah. tapi tukar tempat pada waktu petang sebab senang nak ke toilet. kalau duduk tengah macam ni, menahan la kita :'|



time ni penceramah suruh semua orang buat penumbuk.

katanya penumbuk tu mewakili ahli-ahli dalam organisasi.
kalau nak tumbukan yang kuat, setiap ahli dalam organisasi tu ada peranan masing-masing.
so dia suh keluarkan ibu jari.. yang ibu jari tu mewakili worker biasa. kerani mainly.
yang jari tengah, leader. yang kecik skali adalah PAP (office boy).
so bila kita keluarkan ibu jari, penceramah cakap.
"tak jadiii. kalau keluarkan ibu jari, dia tak jadi penumbuk. dia dah jadi kacang goreng."
HAHHAHAHA. faham tak kacang goreng??! :'DD ye kacang goreng cap tangan tu! lolx!!

then dia suh keluarkan jari kelingking. yang ni jadi pengeruk. (buat korek tahi hidung). tak jadi penumbuk jugak.
last dia suh keluarkan leader; that is jari tengah.
"heyy janganlah. buruk rupanya," he said. audience gelak.
sebenarnya apa yang dia nak sampaikan adalah, kalau leader tak main peranan macam dalam penumbuk tu, memang buruk sangatlah rupanya. analogi sangat :P


banyak lagi la. tapi berjela nak cerita semua.
kitorang semua terhibur la sepanjang kursus tadi :)



dan ni lauk yang dimasak untuk hidangan malam ni.
makan sorang je pun, yang lain nak keluar makan pizza kat subang.
sy tak rasa nak makan pizza, so kita masak je lah xD

ayam masak merah dengan sayur bayam goreng.



pekena pulak dengan air oren sunquick. fuhh!!

then duduk mengadap the apprentice asia sampai habis.
hahaha
tu je la.
next time kita cerita lagi.
toodles!!

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: June 2, 2013 at 11:13 AM said...

Penceramah tak kasi keluarkan jari tengah, tapi aku buat juga sebab nak bagi contoh terbaik... Hahaha... *abaikan absent mind aku ini... ;p

Menunjukkan kalau leader perasan di buat kerja sorang-sorang, maka memang buruk sungguh perangainya.... hehehe

wani ezryl * says:
at: June 6, 2013 at 3:20 PM said...

Betul. Oleh itu, seorang leader haruslah menunjukkan kepimpinan melalui teladan xD