Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, May 30, 2013

keju mi amor

hah tak de maknanya mi amor.
baru hari tu kot dia berak (poo poo) atas comforter sy. atas katil.
baik punya ai landing atas katil lepas balik dari bilik air cuci muka,
terbau satu bau yang sangat menyentuh kalbu. HAHAHA
ceret pulak tu!!

dah lepas tu terpaksa suh dia lepak luar.
bagi lepak dalam rumah tak de supervision, macam ni la dia.
dengan beraknya, kencing pancut ntah kat mana-mana lolx
nak marah pun dia kucing, tak ngerti.
nak ajar membuang air, ingatkan dah pakar, tapi he's still a cat.
wat tu du :P


bergolek di dalam rumah adalah perkara biasa.



buat muka syahdu. padahal kekenyangan makan nasi gaul ikan.

memang tak la bagi dia nasi dengan ikan minggu ni..
hukuman sebab berak merata.. ahaha.
hesy jangan kata kejam. kucing pun perlu didisiplinkan.
walaupun tak bagi nasi, kami bagi dia makan smart heart ok.
sedap tuuu smart heart (macam ko pernah rasa, wani). HAHA
melihatkan kucing-kucing lain semua suka smart heart.
kalau kibbles (makanan kering) lain; whiskers ke apa, kucing-kucing lain tu nampak kureng sikit.
smart heart jugak diorang suka.


suh keju makan ais krim pelangi, since orang kat rumah ni tak de yang makan (stok makan baskin robbins) lolx

ada la dia jilat-jilat sikit.
best tak, keju? ;)

tadi balik dari ofis,
sampai-sampai je kat rumah,
nampak dia melepak kat luar.
santai je.
tak heran dah kalau tak masuk rumah.
may be he gets used to it.
biasanya kalau kita balik, beria dia bising-bising depan pintu nak masuk jugak.
adakah kami berjaya mendisiplinkan dia?? hihi


memunggung kau, keju! :P



baik punya relax dia melunjur.



orang panggil banyak kali dari belakang pun dia buat dekk je. dasar.



tengok! eksi betul. haha

tapi kalau ada kucing-kucing jantan watak jahat len datang dan cari pasal kat depan porch ni,
kadang sy bukak pintu bagi dia masuk kejap.
untuk menyelamatkan diri.
sebab keju ni kucing aman.
dengan tikus pun dia tak kacau. dia pandang je. haha
tapi lepas tu bawak keluar balik.
takut dia kencing merata.
spay? oh tidaklah kami menspaykan dia lagi.

sekian kisah keju.
mungkin next week kita akan belikan dia ikan semula.
kalau dia well behave la.
:)

0 comments: