Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, May 18, 2013

seafood foodie

malam semalam memang fiesta seafood la kita.
kadang-kadang sy suka beli ketam kat pasar.. tapi kadang je la, sebab ketam mahal T_T
husband pulak kirim belikan udang besar yang sepinggan RM10 tu, so sy ambik udang galah sekali. katanya nak masak megi. mengidam kot. haha hartamas.


megi kering yang husband masak, siap letak bawang, cili api, udang, sepit ketam & sayur bayam. special betul.



sy dgn my mom pulak masak lauk untuk makan dengan nasi putih. taraa! ni lah dia.



pinggan sy. makan sampai kenyang kita :P



udang lebihan ni kita goreng, husband ratah.



ketam pun goreng sikit untuk adik sy, harith. dia makan ni dengan nasi putih.



ketam masak lemak. banyak gile ketam sampai tak nampak kuah. hahaha



tembikai, kita potong-potong and makan!! yoshh.



sayur bayam goreng yang ohsem.



ikan selayang (sardin) yang mulanya kita rebus, pastu goreng. yummeyh. (kalau goreng ikan sardin dalam tin pun sedap jugak.. garing-garing. huii mencecer air liur)



ni ada cucur jagung jalan tang lin yang famous, my mom bawak balik dari ofis. kawan beliau belanja. sedappp!! (cucur jsgung ni selalu sold out. siap kena tempah dulu)



serunding daging. asalnya gulai daging kenduri ni.. ada banyak lebih, so my mom carik-carik dan goreng kering sampai jadi camni. sedap jugak. =p~


gambar penutup; husband sedang menikmati sepit ketam dengan enaknya. lolx




thanks kepada my mom yang tolong masak sebab anakanda tak berapa nak larat masak semua. :P

till then. toodles!

0 comments: