Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, August 14, 2015

steamboating

tah apa-apa ntah kan steamboating hahaha

ni sebenarnya pending entry hari tu.
atas dasar nak support regim diet husband yang nak kurangkan makan nasi (ye dia ada musim-musim regim diet dia hee), sy ajak husband makan steamboat that day.
dan sebab baru lepas bayar kompaun 300 (duit tak berapa nak menyebelahi :PP), kita makan kat restoran rakyat jelata je a.k.a johnny's :P

ambil set untuk 2 orang, kuah tomyam.
rasanya dulu kalau nak upgrade kuah tomyam, tambah RM10 je.
ni dah jadi RM15.
set pun dah naik harga. *&^%$#@!


bahan-bahan yang bersedia untuk dicelupkan.



while waiting for the soup to boil. husband tengah post gambar ke apa tu :P



the view.



my mangkuk kecik.

kesimpulannya makan steamboat ni kenyang sementara je.
sy memerlukan nasi jugak untuk mengimbangi perut sy yang kelaparan.. ahaha

and hari lain ada jugak la masak spaghetti aglio olio,
salah satu sokongan regim diet tersebut (padahal sebab bahan-bahan dalam fridge and beras kat rumah dah nak habis. HAHA)
kita guna je apa bahan yang ada.
so jadilah aglio olio cendawan and brokoli bakar. sedap walaupun vegetarian meal yang simple saja.


my version of aglio olio.

ok lah tu je.
jumpa lagi di lain kala.
bye!!

0 comments: