Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, August 16, 2015

entering the third trimester

hahah sendiri pun baru tau yang ini adalah 3rd trimester!
minggu ni dah masuk week 27, betapa tak perasan langsung.
major thing happened is i'm having a back ache.
patut pun back ache beria. kalau 2nd trimester biasanya tak de apa sangat.
sy dah lah jenis berjalan tak dok diam.
so bila jalan laju sana sini tu, duduk lama-lama pun boleh sakit belakang. adoii
hope Allah will ease this new trimester.

sekarang ni musim durian.
and i had durian a few times.
kadang ada orang tanya, orang pregnant boleh consume durian tak?
jawapannya boleh, tapi jangan la lebih-lebih.
makan sikit buat rasa je.
my limit is around 4 ulas je, lepas tu minum air masak.
nak makan lebih tu tak berani, takut badan panas, kesian baby.
and tahap ketahanan badan orang ni lain-lain.
jadi time nak makan tu ingat-ingat lah haha

dah plan kali ni nak deliver kat tempat yang sama juga deliver ariana 2 tahun lepas.
sebab tempat ok and dekat dengan rumah parents.
hari tu dah call tanya, diorang suh set appointment after last check up kat klinik kerajaan.. and that will be after the end of august.
kira hujung ogos la paling akhir buat check up kat KK dan my first experience nak minum air gula.
nak minum air gula ni kena puasa malam sebelum tu.
dan ianya bertujuan untuk check reaksi badan kita terhadap gula.. so ada diabetes ke tak.
tapi so far sy or family tak de history diabetes.
sy pun tak berapa suka makan benda-benda manis.
i am more to a savory person. lolx

oklah nanti sambung lagi.
husband request tempe goreng tu. kihkih
nak solat asar pastu pi goreng tempe :D
tata!!

0 comments: