Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, August 26, 2015

our ariana bariana

hari ni baru berkesempatan nak cerita sikit tentang ariana.
minggu depan dah nak masuk 2 tahun 3 bulan.
how time runs.

habit menghisap ibu jari tu masih ada, and seems quite hard to be stopped.
ai mode redha aje hahaha, husband siap suruh letak sos la blackpepper la apa kat jari dia :DDD
walaupun begitu sifat ke-kakak-an dia nampak dah.
bukan kakak apa ye, tapi kakak kawasan *gelak guling*
nampak her protective side tu kalau husband pura-pura kacau sy, kang dia dengan muka garangnya akan kata "NO! NO!" sambil nak lepuk lepuk husband. hahaa comel je.
she's more to protecting her mom.
if sy pretend menangis ke apa, dia akan tepuk slow-slow and cakap "shh shh.."
tapi kalau husband pretend menangis, jangan harap la. ariana buat tak tau aje. kahkah


ni gambar hari raya yang taska dia bagi hari tu.

now dia join kat bahagian budak 2-4 tahun kat taska.
even belum sampai 2 tahun, dia memang dah join kat depan tu.
aku aim aje la mana satu budak nama danial yang dah 2 kali gigit tangan dia sebab rebutkan belon.
ni bukan gigit light-light ok, tapi gigit sampai luka.
tak kusangka ganas sungguh budak-budak zaman sekarang ni.


tu dia our ariana bariana. comel max kan. hahahaa hartamas. puji anak sendiri tak boleh blah :P

tapi memang ye pun dia suka berpura-pura comel,
dengan pose menopang dagu dia.
tapi rupanya time tidur pun dia semulajadi akan topang pipi or dagu.
ni gambar kat bawah ni kebetulan dia tidur menopang dua pipi.
ok lah tu, Rasulullah juga time tidur akan letakkan tangan kanannya di bawah pipi kanan ^^


posing comel sewaktu tidur. mungkin sebab pipi dia laksana kusyen. hahaha

and one more yang sy rasa comelnya budak ni lahai is when kalau terbuat something, dia tetiba akan sebut "Allah!"
macam orang besar aje kan. hahaha
eloklah dia sebut Allah daripada dia melatah ohoi ke zomaigard ke apa.. lolx

semoga ariana grow up dengan sihat dan riang ria ye.

aamin.

0 comments: