Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, August 13, 2015

rumah terbuka aidilfitri putrajaya 2015

pagi sampai ke petang tadi ada open house putrajaya kat area perbadanan putrajaya.
ofis kitorang co-host jugak agaknya. haha
ada shuttle bas from office to perbadanan, tapi sy tumpang kereta officemate je sebab senang kitorang nak gerak.

the open house was super meriah.




kat mana-mana khemah 'gerai' pun orang beratur panjang.
since choice pun sangat banyak dan super sedap.
rambang mata ok!!
aina dengan faizul sampai-sampai je dah beratur kat van starbucks.
rasanya tu la yang paling panjang queue, bergulung-gulung queue dia.. lolx

sy pergi queue kat khemah kambing golek sambil-sambil singgah odw kat khemah ayam kampung goreng.

ada jugak kenny rogers (tak ambik), fruits including durian (musang king ada), sate tu biasa, kebab, cempedak madu goreng, cucur udang, nasi arab, rendang lemang and entah apa lagi khemah yang ada yang sy tak habis explore. haha

these were some selfshots from the event :
(punyalah ramai & meriah!!)








kitorang cari tempat duduk.
duduk kat meja VIP hoho
kat meja ni diorang boleh serve and ambilkan apa-apa makanan yang kita minta daripada khemah.
tapi sy lebih prefer jalan-jalan explore sendiri. lagi best. :D


us at the table.


serius semua makanan kat sana memang superb.
one of em was this apam balik.
i couldn't believe i could taste apam balik this good!!
saiz kecil, bukan jenis crispy tapi bila gigit tu macam cair dalam mulut weh!
generous amount sangat jagung dia and tak over manis or what. just nice.
rupanya dalam tu ada letak sikit nestum.
gila, mana nak dapat apam balik ni later eh.
lupa pulak nak tanya orang kat khemah tu tadi.
best in the world.


hah kena cari ni apam balik yang dijual oleh orang bertengkolok berbaju tradisional :D




queuing up everywhere.



center stage.



hidangan nasi arab kat meja.



durian and cempedak madu goreng.

durian tu memang diserve kat meja.
cempedak tu sy pi ambik sendiri kat khemah cempedak.. sebab laku sangat.
asal angkat je habis.
nasib baik time tu memang duduk depan-depan tray dia.
dia angkat terus ai ambik. haha

sedap gileeeeeee *faint*

one of the best food experience lah.
keep it up, putrajaya! :)

0 comments: