Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, August 10, 2015

faliq and ain's wedding 8.8.15

happy isnin!
sabtu lepas, 8 ogos, was the day my dear brother, faliq got married.
yeah it's everyone's favourite date, we even have lots of annivs last saturday.
may be cause of the numbers 8.8 but i think it fits faliq well sebab dia pun lahir 1988. haha so ada correlation di situ ;)

kitorang gerak ke johor on friday.
it's where the bride's home is; mersing.
mersing is always there in my heart sebab dulu saya ikut program family angkat kat sana.
so sambil-sambil tu boleh jumpa family angkat kan. nak pergi hari-hari biasa memang tak sempat sebab jauh. xD

the host (bride's family) treated us well.
sediakan homestay, dinner, breakfast.
terima kasih super banyak kepada tuan rumah :)


the morning before akad nikah. our theme was black and gold.

baju sy semua beli last minute haha
sebab nak mencarikan baju kenduri-kendara yang fits a pregnant lady memang susah.
so beli baju macam caftan dress tu je la, senang sarung terus. harga pun tak mahal mana. wihihi

so pagi tu our friend, zhafri & seorang lagi kawan from the neighbourhood, khairil datang tolong pasangkan sampin untuk faliq.


preparation.

akad nikah's attire is all-white with sampin putih-pelangi.


gubahan duit mas kahwin and cincin.



ready to go!

akad nikah diadakan kat rumah pengantin perempuan.
so all the family members 'berkonvoi' ramai-ramai ke sana.


my precious ariana bariana and her nenek.

baju ariana tu pun sama la beli last minute. lolx
luckily jumpa yang fits her size. a kurung from dang anum.
sorry la mama tak sempat nak layan ariana sangat sebab sibuk shoot video. kikiki
nasib baik la ada babah nenek atuk uncle harith semua.
tu pun babah sibuk jugak nak angkat hantaran, snap photos semua.


ma man, isz. haha. that's faliq on the left. tak tau la muka relax tapi kat dalam hati macam mana :P



rombongan pembawa dulang hantaran berbaris masuk.


while waiting for the ceremony to start,
kita snap gambar dulu. xD

mama



abah

sorry la gambar kat dalam tu memang gelap sikit sebab ada cahaya from tingkap tepi.
and sy tak dapat nak gerak mana sebab belah tingkap tu dah ada orang duduk.. tu area pakcik-pakcik and tok kadi.
jadi snap mana yang the best i could je lah. lolx


harith and ariana. ko buli anak kak long ye! :P



sebelum akad nikah. beramah mesra dengan pakcik-pakcik. lolx

sy mengambil tugas shoot video *pakai phonecam je* untuk dibuat kenangan.
jadi memang banyak video je berbanding gambar. ahaha


pakcik tok kadi.

tok kadi sempoi je.
tak de lah stok nak tanya pengantin soalan kuiz ke apa. haha

then dalam pukul 11.05pagi macam tu faliq and ain dah sah sebagai husband and wife.
congrats to you both!! xD


upacara tukar-tukar cincin and salam-salam.



kitorang pun nak bergambar jugak dengan pengantin! hihi. time ni ariana dah tidur.

tengah hari pulak acara bersanding and kenduri kahwin.
kitorang balik homestay dulu lepas akad nikah, lepas tu lepas zohor kembali ke rumah bride.
faliq bersiap-siap kat rumah depan.


choosing the emerald green colour. nice.



harith jadi tukang kipas and pegang payung. hahaha

yag kawan faliq sorang tu jadi jurucakap untuk melepasi halangan-halangan 'tol'.
biasanya orang johor memang ada adat bayar duit tol ni.
sebelum sampai ke pelamin, ada few tempat yang akan dikenakan tol.
pantun je tak de kali ni.


kumpulan kompang.



time ni dah berarak nak ke rumah pengantin perempuan.

ada video lalu kat tol tu tapi malas la pulak nak upload haha
memendekkan cerita, akhirnya lepas bayar tol, dapatlah faliq naik pelamin. :DDD


the lovebirds.

simple je sebenarnya, just tabur bunga rampai semua tu.
lepas tu tangkap gambar keluarga.

mama lepas siram air bunga mawar and tabur bunga rampai. good thing tak menangis ye. hihi

time ai kahwin dulu mama is menangis sikit.
terharu kot sebab cantik sangat HAHAHAA *faint*

turn abah pulak menepung tawar.



turn harith.



si demok punya turn pulak. lolx



gambar family kitorang.



gambar family kecik.

lepas dah gambar-gambar tu, barulah pi makan. hahah

potong kek pengantin.

sekali lagi, tahniah kepada faliq dan ain.
happy wedding's day, cherish you days being together and love each other till ever and ever. teehee
orang lain selalu la bagi ucapan; banyak bersabar and tolerate masing-masing.
tak tau la orang yang bagi ucapan tu banyak bersabar dalam perkahwinannya (ahax) tapi betul pun.
especially time korang awal-awal kahwin, baru nak kenal one true self kan, banyaklah tolerate and don't ever miss your solat. solat tu tiang agama and kekuatan keluarga. gitu. :D

thanks to everyone; family and friends yang jauh-jauh datang ikut rombongan ni.
hanya Allah dapat membalasnya.
lepas ni wedding side kitorang pulak.

till then.
majulah perkahwinan untuk negara. ahaha


0 comments: