Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, August 05, 2015

raya mesti diteruskan

haha tah apa-apa je tajuk kan.
tapi betullah, time syawal ni la kita nak pergi beraya melawat saudara-mara, handai dan taulan kan.
aiceh dah macam nak buat lirik lagu raya pulak :P

before that, ni tak de kaitan dengan raya
but sy nak melahirkan rasa kekesalan
as some of my friends kena panggil oleh 'pihak atasan' and prolly akan kena pool.
silapnya cuma berborak di whatsapp menyuarakan pandangan
then suddenly ada malaun pi printscreen and sebarkan.
thing is; that malaun is among their circle of friends jugak!
moral yang dapat kat sini is not everyone in the circle is a sincere friend.
ada jenis yang tikam kawan.
so be careful everyone.
just talk with the trusted ones.

and another news is that i had an accident last week.
no worries, i'm alright, no scratch.
just a minor one and keretaku sudah dihantar ke workshop.
for the meantime naik kereta pergi ofis dengan husband.
agak mencabar jugak sebab kena pergi 3 tempat yang distance agak jauh antara satu sama lain;
ariana's nursery, my office and my husband's office.
bertabahlah wani, lebih kurang 2 weeks je.
ujian dan dugaan serta pengajaran.
and i take this in a good way. :)

so sambung cerita raya!
balik dari pure raya di kampung,
raya diteruskan dengan melawat nenek dan atuk angkat kat keramat.

here's my nenek and atuk. very nice people and adorable too :)



another photo with my mom with us :D

eh i should print this photo and post it to them kan!
barulah memory gitu. hihi

then pada hari yang sama,
petang tu ke rumah zaim pulak, dia buat open house.
petang ke laut sikit la, sebab dah nak dekat pukul 7 macam tu. hahah
apa boleh buat, kitorang sibuk sikit ke sana ke mari.
dah rembang-rembang macam ni baru la sampai sana.
dengan jalan jemnya semorang keluar beraya. fuh.


husband with a smile on his face. a happy smile dapat makan kambing bakar. haha

memang sedap kambing bakar kat rumah zaim ni woih.
dia beli kat sorang ni and kambing dia memang potong nipis, marinated well and cepatlah masaknya sebab nipis.
bakar atas pemanggang ajaib aje.
tak payah nak bergolek-golek.
sedap aje ok.
ni kalau jual kat ofis ni sure laku. eh.
tetiba nak jual pulak. haha


me and shahma, zaim's wife.

zaim and shahma ni sebenarnya kawan baik my husband sejak dari zaman sekolah.
besties bertiga la ni kiranya.
and tetiba sy kenal zaim cause he's from my batch and satu sidang lagi.
what a small world kan.


ariana kalau pergi rumah orang, buat hal sendiri.

tak payah nak pegang-pegang dia ke apa.
kalau orang dia tak biasa jumpa, dia akan avoid sesungguhnya. haha
just biarkan dia main sendiri, ok la dia.
kalau tak, punya la menyorok kat kitorang ni ha. :D


zaim tengah bakar kambing.

seperti yang semua maklum (tak maklum pun tak pe. lolx)
sy ni bukan pemakan kambing.
tapi eh sedap pulak kan kambing ni.
banyak pulak yang sy makan. hahaha hartamas.
so far ni second kambing yang sy suka makan selepas kambing golek papa kak gee (my cous).
next time boleh la kirim kat zaim kan.
beli yang raw then bakar sendiri je kat rumah.


tengok gambar ni pun terliur balik hoi



great tasted kambing, i could say.
then boleh pulak ariana nak u'uk kat rumah zaim. haha
kitorang tumpang solat maghrib sekali kat sana.
lepas tu while sy solat, husband yang dah habis solat tolong basuhkan u'uk and mandikan ariana.
dia bab-bab ni memang tip top.
memang sayang lebih la, husband. haha

lepas tu balik tidur kat shah alam.
the next day lepas balik ke putrajaya, pi open house kat rumah azra pulak.
azra is my bestie. one of my besties :D
kitorang sampai pun lambat jugak, lepas-lepas asar macam tu.
sebab balik rumah dulu and ariana tertidur.
so tunggu dia bangun semua baru kita keluar rumah.


gambar kat rumah azra. with our kids.

kenal azra ni zaman single.
ok tak la fully single, tapi time tu kitorang belum kahwin lagi ok.
sama-sama meredah jalan, hutan, kafe, events dan lain-lain. lolx
now dah ada family and anak masing-masing.
how time flies.

then kat ofis pulak memang banyak open office.
most of the divisions kat ofis buat open office.
maka menyerbulah kami ke sana. haha
ada jugak yang sy tak sempat nak join,
sebab time tu uruskan kereta yang accident kan. busy sikit kat luar.

so ni gambar di salah satu open office yang ada.
bahagian kitorang buat open office jumaat minggu ni, insyaAllah.
pun tak dapat attend sebab nak ke johor hantar adik ai kahwin. wihihi

makanan. makanan's everywhere. :P



happy faces after meeting the food.



more happy faces.



most of the open office memang ada deco-deco macam ni. coolio.



hidangan lemang dan rendang yang diberikan oleh kakak angkat. hehe

orait tu je lah.
raya sy biasa-biasa je.
raya orang lain mungkin lebih meriah.
but i cherish all the moments.

jumpa lagi di lain entry.
entah tang bila pulak free nak berentry kan. haha
may be soon.
we'll see ;)
bye!!

0 comments: