Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, August 07, 2015

a bun in the oven vol. 2

volume 2 katanya. macam album lagu pulak :DDD

yeap i didn't make an early announcement about it sebab ai is malas nak buat announcement. lolx
fam and friends yang dapat tau pun if kitorang jumpa kat mana-mana.
so prolly the close ones who got the early news. xD

i am about 25 weeks pregnant now dan bagi yang malas nak mengira *macam sy jugak hoahaha* estimated dalam 6 bulan macam tu.
(and i want to blog about it because i want to record it).

tak banyak snap full close up photos pun.
baru perasan, banyak photos adalah gambar separuh, tak pun gambar tengah duduk. tak pun ada ariana bariana menghadang di hadapan.
jadi kalau post kat fb ke memana, mana la nak nampak sangat kan.
ni ada la sekeping time raya hari tu. wah haha


heylo! kesopanan dan kesusilaan sangat gambar ni. jangan nak percaya sangat.. hahah

recap and non-recap of this pregnancy :

  • tak ada mabuk/nausea sangat, sama macam time mengandungkan ariana dulu
  • but on the first trimester, macam biasa, adalah meletihkan. aku-rasa-macam-nak-baring-je-hari-hari-malas-gila-nak-kerja. tapi semorang kata cargas tak nampak macam orang lain yang pregnant letih-letih. ye lah. ai letih tahu tak! haha
  • tak pernah lagi muntah la setakat ni. at least not beacuse of the pregnancy. pernah muntah sebab salah makan ada lah.
  • first trimester terpaksa makan asam sebab tekak rasa tak best. macam dah lama kot tak makan asam!
  • masuk 2nd trimester, kecargasanku kembali! kihkih.
  • check up kat kk p18. new place. government, tapi service tip top. nurse, doc, semua baik gileee.
  • setakat ni baru 1 kali scan, i.e time awal-awal pregnancy dulu. so tak tahu jantina lagi ye jangan nak tanya :D
  • hujung ogos ni baru nak scan sekali lagi.
  • EDD 15 november 2015. but if it comes earlier, bulan oktober pun ada kemungkinan.
  • tak de prepare apa pun lagi. boleh?! :P
  • berat naik 1 kg sebulan lebih kurang. kali ni daku tak segemuk dahulu. haha (now dah naik dalam 6kgs)
  • sudah feel the movements. quite active, i could say. precious2 (precious1 was ariana hahaha) rajin bangun subuh, tengah hari, petang, tengah malam.
  • aktiviti harian sama je. tak de allergic, tak de tak boleh nak masak ke or tak boleh bau this and that. semua ok je. masak macam biasa, makan pun macam biasa.
  • tembikai. tembikai is my ultimate food. bayam jarang makan pulak.
  • kali ni suka menonton thriller movies dan baca buku thrill. haha
  • tak de aktiviti merangsang minda sangat kecuali main games :DDD

nanti later sy akan update lagi for my own future reference.
but so far semua ok, alhamdulillah.
doakan semoga pregnancy kali ni dipermudahkan dan dapat deliver dengan jayanya. haha

hokey. byebye!!

2 comments:

Anonymous
at: August 10, 2015 at 3:21 AM said...

Congrats! U gave birth few weeks before me masa first pregnancy dulu. I just gave birth for the second baby last hari raya, hopefully yours will be a smooth one. He/she surely a beautiful baby just like the sister. amin

wani ezryl * says:
at: August 13, 2015 at 12:18 AM said...

thanks! let's be the best moms and rock our kids world! ;)