Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, July 22, 2015

wani ezryl's 3rd day of raya

oh helo!

sambungan kepada cerita hari raya kita. ahahah. xD

on the 3rd day tu dah ada kat KTcity, bermalam kat sana.
so pagi-pagi tu sebelum breakfast kat hotel, kita self-service laundry dulu!
kedai ni dekat je dengan hotel.. satu block.
pi lintas jalan beli sabun basuh baju kat 7e.
siap mintak adik 7e guntingkan paket sabun tu sekali. haha

laundry ni memang penuh sejak dari tengah malam sampai ke pagi.
semua orang gigih membasuh baju raya-raya ni. :P

tu diaa husband mithali membasuh baju hihi

husband pakai sampai separuh paket sabun ok.
memang semerbak la baju-baju lepas basuh tu haha
"pakai 1 scoop je la!" kata wani ezryl.
"oo ye ke. alamak dah terbubuh separuh." hahaha comel je.


customers lain sedang seronok membasuh baju *seronok ke? haha*


sementara tunggu baju siap basuh dalam 26 minit, kita pi breakfast dulu.
kat ming star ni tak de buffet, kita pilih je set breakfast apa yang nak makan.
may be sebab hotel kecik je and tak ramai orang.
better buat macam ni la senang.

ariana kena paksa buat peace. kihkih



waiting for my breakfast.



snap 1 kali lagiiii.



staff hotel siap bagi kuih raya lagi. hoho



kita order set nasi goreng. yum yum.

lepas tu before tengah hari, check out hotel dan gerak ke simpang tok ku untuk beraya ke rumah usop. rumah in laws dia sebenarnya hihi


dua beranak kamceng. selalu gaduh sama tapi kamceng. :DDD



hidangan hari tu; nasi planta, daging masak merah dan ada ayam goreng jugak. memang mervelous.



daging masak merah yang sedapp hoi. bila makan rasa macam makan masakan di rumah sendiri pun ada. hihih



ariana yang tadi makan nasi goreng, makan nasi planta pulak. bagus punya appetite. lolx



husband catchin up cerita dengan usop.

lepas tu ke pasar payang or kedai payang untuk beli stok kepok keping dan rempah.

tak ramai sangat. parking pun ada. ni gambar kitorang bertiga.



duriannn duriannn.

teringat zaman single dulu selalu jugak ke sini makan durian.
malam-malam pun boleh keluar makan durian lagi.
kadang tapaukan untuk husband (time tu kitorang kawan-kawan je haha) sebab tau dia suka durian.

ok lepas tu kitorang gerak ke kuantan pulak.
plannya nak overnight kat sana.
carilah mana-mana hotel murah yang ok dan berada di tengah-tengah bandar.
then husband book satu bilik kat rocana hotel.
hotel ni memang dekat dengan malls semua.


staff hotel dan mood aidilfitri di hotel ^^



si pomel ai yang usung botol air ke hulu ke hilir.



husband tengah nak check in.

this is the bilik :























sini iron dengan ironboard je tak de.
kalau nak kena mintak.
at least untuk bilik kitorang yang biasa ni la.
bilik lagi mahal mungkin ada :P
tapi so far semua ok and bilik pun cantik.
we enjoy our stay dan boleh berehat-rehat kat kuantan then pi beraya lagi esoknya :D

(sambung kisah raya nanti)

1 comments:

Aty_Fared says:
at: July 23, 2015 at 11:30 AM said...

waaahhh..dah setel cerite raya ke tiga dah.. kite raya pertama pon panjang lagi.. heheh...

cakap pasal dobi tu.. ha ah eh..tak teringat ritu nak cuci baju kat hotel.. ni balik..selambak kene mencuci.. nanges...

neway..selamat hari raya yer dear..:)