Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, July 11, 2015

the 22nd ramadhan : buka puasa at padi house



ewah. tiba-tiba ada gambar berhari raya kan.
dengan rumah kampung, lampu raya semua :P
ni sebenarnya model rumah hari raya kat padi house, putrajaya.
sooo cute! ^________^

biasalah dah nak dekat hujung-hujung ni,
perasaan nak makan kat luar tu melebihi nak makan kat rumah.
mengada pun ye, sebab nak difference tu pun ye.
asyik makan kat rumah, sekala-sekala dua kali dua kala kita keluar la pulak. hahah

padi house pada bulan puasa ni sangatlah comel.
dengan model rumah kampung and raya section.
siap boleh lukis-lukis kad raya sendiri. pastu gantung.
sy lama dah ni tak melukis.
so lepaskan missing syndrome melukis kat sana.


ruang untuk korang gantung kad raya handmade.



kat tepi tu jugak disediakan permainan untuk anak-anak yang datang.



antara kad-kad handmade yang dihasilkan oleh customers.



boleh lukis/warna kat sini. kad kosong/berlukis disediakan. pensil warna pun ada.



close up cards.



close up cards yang kedua. xD

kitorang sampai awal sikit sebab nak order makan kan.
meja dah book siap.
yay dapat fave spot kitorang kat corner tu! hahaha
yang ada kusyen tu.
sebab ariana suka lari sini sana.
eloklah duduk kat tempat kusyen-kusyen tu.

so sementara tunggu waktu berbuka,
ariana main kat ruang yang disediakan.


kejap je main ni. dia lagi suka melukis nampaknya haha



kad dan pensil warna yang disediakan.



cangg! ni la hasil lukisan sy! lolx



oh helo hai!



mari bakar lemang dulu apa-apa hal (from model rumah kampung)



.. dan bermain slide serta jongkang-jongkit.



ariana dengan khusyuknya melukis di situ.



husband yang berbaju kuning. his fave shirt tu hahaha



kembali menyaksikan ariana melukis. xD



lepas tu lari pi tengok kek pulak. macam-macam ariana ni.



hoyeah sy berjaya menggantung hasil karya di padi house! ekeke



family snapshot. :D



kurma di padi house yang moist dan gebu.



air kami. sy order jus epal campur oren campur lobak. wahh kesihatan sangat!

musim panas ni memang sy banyak makan buah and minum air.
especially waktu malam tu la.
berbahang sungguh.
i figure kalau minum air and makan buah dengan banyak malam tu, insyaAllah badan tak dry sangat.
dulu bibir ni kering gile sampai luka sebab kering.
sampai kena pakai vaseline.
now dah tak kering macam dulu selepas mengamalkan minum air banyak + makan buah.


rasa nak makan nasi, so order nasi goreng seafood.

nasi goreng seafood dia memang marvelous.
udang, sotong banyak gile dalam tu.
kenyang hoi makan. tak yah order menda lain pun. ni pun sepinggan dah cukup.
share sekali dengan ariana.
suka dia makan haha


sup cendawan.



chicken grill, husband's plate.

yang ni husband belanja hoahaha
thank you, hun! :D

0 comments: