Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, July 05, 2015

the 17th ramadhan

perasan tak tengah bulan haritu bulan adalah bulat and cantik? xD
ah nvm.

anyways,
dah 17 hari kita berpuasa ok!!
i've so much things to do woahh.
be it work or personal life.
may Allah eases my urusan :)

so.
gaji bulan 7 belum keluar lagi tapi kita dah berjoget bershopping sakan. kihkih

today ai pi shopping (mostly beli baju la) kat OU.
mama, harith and ariana ikut sekali.
husband tak de sebab dia pergi bengkel 3 hari.


tu diaa 3 serangkai. ahahah



kat depan zara.

thought zara ada baju toddler yang best-best tahun ni.
tapi macam tak banyak choice and size.

H&M pulak tak sempat nak pergi.
kalau shopping ni 1 hari memang tak cukup.
merata nak pergi. lolx


ariana and her uncle (she calls her ayish. just a name like that. HAHA)



inside zara.



dia pun sibuk sama nak berposing depan cermin. hahahaa hartamas



360 cam all the wayyyy. jyeah!!



supersayang dia ni walaupun mama always garang-garang dengan dia haha.



that's one manja girl.



OU has this tempat duduk-duduk yang ko boleh dok berpusing 360 degree atas kerusi dia macam ni. coolio!



the rumah kampung OU sempena hari raya tahun ni :) nice, isn't it?

bagi yang tak de kampung tu bolehlah bergambar kat sini.
boleh konon-konon kacau rendang dan sebagainya ahahah

best shopping kat OU ni.
mall besar, banyak kedai, tak habis explore pun.
and i got some hunted items for raya. so. no complaint. hoho


balik tu rush,
nak singgah restoran jaring kat subang (my fam's daily routine untuk membeli ayam percik kat sana haha)
tapi tutup pulaklah restorannya hari ni.
ended up kitorang ke bazar seksyen 13, shah alam or a.k.a. bazar stadium.

this is my first time of the year singgah sini.
tempat-tempat ramai orang macam ni memang jarang singgah.
tapi alang-alang dah sampai ni, jalanlah sekejap :D


selesalah jugak jalan. tak sampai berlaga-laga bahu.
walaupun kat area parking tu kereta jammed,
tapi kat area dalam bazar ok je tak sesak.


selfshot satuu! ;)








then singgah ke restoran syed seksyen 9,
ai nak menapau nasi beriyani bukhara.
tetiba teringin.
nak pergi yang kat alam sentral, for sure jam petang-petang camni.
so pergi seksyen 9 je lah.

photo selingan; sahur nasi dengan daging goreng kunyit yumyum. masak kat putrajaya, bawak ke shah alam. lolx


so ni la dia hidangan berbuka tadi :

my beriyani ayam bukahara. yiehha!



the beriyani box.

sy dah beli and makan nasi beriyani kat syed ni sejak berzaman ok.
sejak nasi beriyani biasa dia harga RM6.
sejak time tu tak de pakai kotak-kotak ni.
sebab dulu kedai syed ni kat seksyen 19, belakang rumah je.
but now yang kat situ dah tutup sebab tak de pekerja katanya.
yang ada kat seksyen 9 and lepas tu bukak syed bistro kat alam sentral.
al-kisahnya.
betapa seasonnya ai kat shah alam ni. kihkih

how i miss shah alam those days.
before it becomes so heavily crowded dengan orang and kereta yang entah datang dari mana.
rofl.


cucur udang dan air jus mangga,



harith kat dapur, buat jus tembikai dia.



jiran sebelah bagi macaroni bakar. hihi



air tembikai hasil tangan harith. jug punyalah tinggi, airnya sikit aje. bahaha



roti jalaaaa.



kebab ayam di skewer.


kesimpulannya shopping masih belum tamat.
tak jumpa lagi baju kurung untuk ariana.

k till then!

1 comments:

Durra Shahirah says:
at: July 5, 2015 at 2:28 PM said...

bestnya shopping raya. iolls stuck lg kat jengka, exam tak habis lagi. uwaa