Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, February 15, 2015

what a hectic week!

indeed!
tiba-tiba dah hari ahad kan. bahaha
sebab sepanjang minggu ni kesibukan,
jadi hari ini bermalas-malasan sepenuh jiwa dan raga kat rumah. *bergolekan dari pintu ke tv ke meja makan ke dapur dan balik semula ke tv* :'D

hari tu dah tengok big hero 6. downloaded.
new movie yang ariana suka tengok selain daripada despicable me!
*frozen tak ada ye. not yet. or may be she's not typical. haha*


watching big hero 6. dengan sejemput rambut berikat.

sabtu semalam adalah hari kenduri 1wilayah kat KL pulak.
remember last week we had it in putrajaya?
jadi jumaat malam sabtu tu kitorang di ofis telah turun padang untuk merewang bersama-sama dengan the peeps kat sana.
pukul 11 malam baru sampai rumah.
entah kenapa jalan jammed teruk.
ada yang cakap sebab orang balik kampung.
then my friend beritahu ada treler ke trak panjang terbalik melintang jalan kat mana ntah.
kesian husband, dia cakap malam tu nak pergi gym.
tak sempat dia nak pergi gym sebab sy balik lambat.
(dilema orang dah ada family tapi kena kerja).


rewang night.

esok harinya (sabtu), pagi-pagi pukul 7.30 gerak ke tapak kenduri.
sampai-sampai terus ambik kupon cabutan bertuah (iaitu wani e susahnya nak dapat hadiah cabutan bertuah HAHA. tak pe la, for fun).

kupon cabutan. siap kena cop kat tangan, in case ada orang ambik dua kali.



suasana kenduri.




port lepak. with aina and the rest.


habis kenduri, balik rumah mandi rest kejap.
lepas tu gerak ke nilai.
ke majlis aqiqah sarah dania (anak my cous, ammar & his wife, nurul).
sampai sana pukul 3.30 petang.
orang dah pack-pack bungkus makanan nak balik dah. hahaha


mom and faliq with sarah and ariana.



sarah and i.

lepas tu gerak ke banting, sebab ada sambutan birthday FIL.
birthday pak mertuaku sebenarnya today (happy birthday, ayah!!)
tapi hari ni ayah nak keluar pi main motor scrambler *ko jangan main-main dengan FIL ai, dia sporty ok* :D
so malam tu lepas maghrib,
kitorang makan-makan sikit kat rumah mak & ayah.
ada kek semua.

the cake.



the food.



ariana and babah.



ayah tiup lilin kek.

then lepas dah kenyang semua,
malam tu gerak balik putrajaya.
sampai rumah je, few minutes later tidur.
penat gile ok satu hari tak rest. haha
and twas my day yesterday.
tu sebab hari ni pulun rest gila-gila kat rumah.
oh home sweet home. :)

0 comments: