Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, February 21, 2015

ariana balik jumpa atuk & nenek (& onkol)

sebenarnya ni photos hari khamis lepas.
kitorang datang singgah shah alam kejap before my family bertolak balik kampung.
bawak si ariana bariana jumpa atuk nenek onkol (uncle). lolx

recently ni susah betul nak capture gambar still ariana.
semua penuh dengan pergerakan. kecuali time dia tido.
sabarkan je la. :D

nak cerita pasal ariana ni.
dia ni memang suka nak (so-called) tolong orang.
kang kita tengah menumbuk dengan lesung kat dapur, dia pun sibuk nak menumbuk. siap buat rampasan kuasa lagi kat lesung tu.
or sometimes dia capai penyapu penyodok / vacum, sapu sini sana. sapu cara dia la. hahah
satu lagi dia suka tolong 'kemas' baju, bawak masuk baju seluar yang kita dah lipat ke dalam bilik, to put em in the cupboard.

so hari tu husband kerajinan tolong lipat baju-baju kat living room.
sy kat dalam bilik tengah solat.
husband bagi baju-baju tu (dia bagi sikit-sikit) kat ariana sebab ariana beria nak bawak masuk bilik.
if not kalau tinggal kat depan, nanti ariana mesti nak ambik jugak bawak masuk. ended up nanti selerak balik la baju-baju tu. hoo
so gigihlah budak tu bawak masuk. kedek-kedek. haha
sebab biasanya kalau dia bawak masuk, mama dia (me) akan standby untuk ambik and masukkan dalam almari.
then dia nampak sy tengah solat kan.
laju-laju dia datang and BUK!
lambakkan baju-baju tu kat tepi sejadah.
lepas tu dia keluar balik ke living room nak ambik baju lain. whatttt
hahahaa
there goes kekhusyukan solatku ke laut. akaka :'B


makan maruku dengan atuk.



sakitlah badan nenek, ariana bariana panjat2 macam ni oiii.



jyeahh!!



tak mendapatnya nak tangkap gambar decent still dengan budak ni. fuahaha



harith buat dekk je.



sometimes tengok tv. sometimes.

the only digital thing she's attracted to is.. the nursery rhymes on the PC.
or sometimes animation movie kalau sy pasang kat tv.
phone tu tak berapa sangat. *nasib baikkkkk* *tadah tangan syukor, hopefully berterusan HAHA*
sebab ku tengok ada budak-budak baya dia (tengok kat mana lagi, kat facebook ye. anak-anak kawan-kawan lolx),
baru setahun dua tahun dah addicted main smartphone, tab.
makpak siap belikan phone dengan tab sendiri lagi untuk anak-anak.
kitorang memang tak de la eh nak belikan.
bukan kira mampu ke tak mampu.
bersepah artikel bitau keburukan tab ni kat budak-budak kalau tak de supervision. heck no.
tapi kang esok dah masuk sekolah ada pengaruh rakan sebaya tu, tak tau la.
harap dia grow up dengan normal la; main sports, tengok serangga semua tu. hahaha
(belakang rumah kitorang ni hutan. so macam-macam serangga ada kat dalam rumah ni :P)

tertidur kepenatan. haha

sekian.



p/s : mykad ai hilang. alahai risaunyaaa!

0 comments: