Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, February 19, 2015

food entry on CNY

selamat tahun baru cina!!
and happy holidayyyyy. hihi


credits: google & the owner.

cuti hari ni tak ke mana.
just balik ke shah alam kejap pagi tadi;
jumpa family before diorang gerak balik kampung kat terengganu.
kasi ariana bariana jumpa sama nenek atuk semua.
asyik-asyik dia "nenek! atok! onkol! (uncle)"
maka kita bawaklah dia jumpa nenek atuk and onkol dia. bahaha

entry ni lebih ke arah koleksi photos makanan (macam biasa HAHA)
photos yang dikumpulkan dibundlekan sekali dalam satu entry.
dari hari bila punya photo, sy tak ingat.


ikan kembong masak pedas with ikan-ikan goreng dan telur dadar.

sebenarnya best makan ikan pedas ni.
tapi sy tak boleh makan kerap sangat, sebab ada belacan.
belacan menjurus ke arah zits. so. lolx


my humble asam pedas, upclose :B



ni pulak lauk favourite; ikan selar kecik goreng. dengan bayam masak bening.



ayam kampung masak kicap.



ikan senangin dengan sos cap mae pranom yang baru beli.

sedap woih sos baru ni.
rasa pedas-pedas manis.
berapi kalau makan.
if malas, boleh tuang terus atas ikan yang dah digoreng.
if rajin sikit, tumis2 la bawang serai dedaunan semua, baru masukkan sos ni.
tapi memang sedap gils!


serius tak tipu. kalau jumpa kat kedai sos untuk ikan goreng cap mae pranom, silalah beli!



ikan-ikan bakar. marinate pakai sos pedas manis di atas. punn sedap gils! cicah dengan cili kicap.









hari tu ada share resipi ketam masak lemak kan. ha ni lah dia! :D



ikan goreng, telur dadar. tapi kali ni dengan kuah asam pedas lebih, yang beli kat ofis.



ikan and telur dadar.



kauh asam pedas lebih (beli kat ofis)
ni pun asam pedas beli yang sy selalu beli. HAHA
sedap ok!
cuma now stop sekejap la sebab tak boleh makan banyak-banyak.
sayangi muka. kihkih


cucur ikan bilis, guna tiga jenis tepung.



sedap!



nasi goreng dengan sayur kacang botol.



ikan jaket masak kicap. haha jaket katanya. macam budak asrama pulak :P



ikan kerapu masak pedas.



breakfast pelbagai; nasi impit rendang ayam, karipap dan kambing bakar.

kambing bakar tapau lepas balik kenduri aqiqah sarah dania (anak cousin) hari tu.
sy memang minat kambing bakar daripada catering uncle sy ni.
dagingnya lembut and tak pernah lagi rasa sedap macam ni, even yang jual banyak-banyak kat pasar tu pun tak boleh challenge. hihi
fyi sy bukanlah pemakan daging kambing.
rasanya kambing ini je kot yang sy makan. hahaha
thumbs up.



ayam kampung masak merah, sayur campur.



ayam masak merah upclose.


ok habis dah.
more entries later.
nak rehat-rehat lah.
tata!!

0 comments: