Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, February 28, 2015

tentang ultrabook dan buku

happy sabtu, peeps!

pagi-pagi ni terima satu berita tak berapa nak gembira;
cousin kepada husband had an accident malam semalam.
tak tau apa berlaku, but now dia tengah pembedahan sebab ada kaca di dalam mata.
hopefully semua ok and hopefully anak-anak dia pun ok.
terima kasih fb sebab kitorang dapat berita ni dan updates dengan cepat.
kita doakan semuanya selamat. aamin.

//

hari tu kan sy sibuk mencari ultrabook.
beria dah nak beli dell xps 13 sebab zomg temptingnya!
lepas tu terserempak pulak dengan ultrabook lain yang sama alluringnya. this beauty :

zomaigarddddddd *cakar dinding dengan kuku* :'DDD

acer aspire s7.
exterior dia memang lawa nak mamP!!
(sebagai seorang yang rupalistik, itu penting. cough cough)
love does blind people by the beauty. lolx

lepas tu sy buat spec comparison antara keduanya.
dan hasilnya...

xps 13 jugaklah yang menang! haha
dari segi ketahanan bateri, resolusi skrin etc.
adoyai tak jadi dah nak beli aspire s7 yang gorgeous itu.

masih di dalam list gwe. *wink*
next step sekarang adalah mencari kedai yang dapat jual dengan harga paaaling murah.
(bukan kedekut tapi smart buyer. kahaha)


ni pulak buku-buku yang sedang dibaca sekarang :

1. CATATAN MAT LUTHFI

sesiapa sukakan intelligent humour yang dipenuhi grafik menarik, ni lah bukunya untuk korang.

sila jangan salah faham kalau nampak buku dengan kartun/grafik. some people assume it's just for kids. nope. dive in and see for yourself. i take it as an art ;)



2. CINTA ADA DI SINI

wani e is a typical girl that reads lovey dovey malay novels??!
think again.
ye sy ni pembaca buku dari zaman sekolah rendah dan tadika lagi.
tapi sy tak baca semua lovey dovey malay novels ye.
sy pilih-pilih jugak mana yang best je untuk dibaca.

sebagai contoh, novel 'cinta ada di sini' by sha ibrahim.
memang ada kisah cinta dalam ni, tapi lebih fokus kepada kisah kekeluargaan.
of how watak utamanya kehilangan her mom and kena tinggal dengan bapaknya seorang billionaire dengan abang-abang kembarnya. (mak/bapak divorced and tinggal asing2)
masalahnya bapak dengan abang-abang dia macam buat dekk je kat dia and abang-abang dia tak suka dia datang ke situ. (walaupun masa kecik dulu diorang sangat kamceng)
of how watak utama ni memberontak naik motor besar bagai.
siap pandai break dance lagi. haha

tapi sorrylah buku tebal gila macam ni memang ambik masa sikit nak baca.
dah lama kot beli, tapi sampai sekarang baru half je habis baca.
sy ni jenis baca sikit sikittt sebab kebizian buat kerja lain. haha

can't wait to finish this.
bila baca, serupa tengok drama je. lolx




that's all for now.
thanks for reading! :)

0 comments: